Hareide aksepterer kunstgress på Ullevaal

Selv om Norge kan bli en mindre attraktiv motstander.

(Dagbladet.no): Mens våre svenske og danske naboer sier tvert nei til kunstgress, har NFF bestemt seg for at kunstgress er framtida for Ullevaal Stadion.

Fra 2008 kan naturgresset være historie - noe som har fått både Lyn og Vålerenga til å vurdere flytting. For landslagssjef Åge Hareide betyr NFFs prinsippvedtak at det kan bli vanskeligere å friste attraktive motstandere til Norge - men Hareide nøler med å forskuttere noe.

- Det er vanskelig å si om det blir tøffere å få gode landslag til Ullevaal. Det er nok litt avhengig av hva som skjer ellers i Europa, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Foreløpig er dette bare et prinsippvedtak, og det er ikke satt noe tidspunkt for når dette skal skje. Men mange ting kan endre seg i løpet av få år. I år er det for eksempel blitt spilt Champions League på kunstgress i Moskva, sier han.

Romantiker

Da Ullevaal framsto brun og humpete på våren 2005, omtalte Hareide kunstgress i positive vendinger.

- Jeg hadde faktisk foretrukket kunstgressdekket på Color Line Stadion fremfor en humpete og gressløs Ullevål, sa han.

Overfor Dagbladet.no erkjenner han likevel at han er en tilhenger av naturgress.

ROMANTIKER Åge Hareide erkjenner at han tilhører dem som mener fotball skal spilles på naturgress, men tror samtidig kunstgress bare vil bli bedre og bedre i årene som kommer. Her inspiserer han en håpløs Ullevaal-matte foran playoff-kampen mot Tsjekkia i fjor. Foto: Eirik Helland Urke
ROMANTIKER Åge Hareide erkjenner at han tilhører dem som mener fotball skal spilles på naturgress, men tror samtidig kunstgress bare vil bli bedre og bedre i årene som kommer. Her inspiserer han en håpløs Ullevaal-matte foran playoff-kampen mot Tsjekkia i fjor. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Mange av oss er nok litt konservative i tankegangen, og vil at fotball skal spilles på naturlig gress. Sånn sett er jeg forsåvidt en romantiker. Men utviklingen går framover, og vi blir en del av den. Kunstgressunderlaget kan bare bli bedre og bedre, sier Hareide til Dagbladet.no.

Men antyder en viss skepsis til kunstgress når han legger til:

- Jeg må bare forholde meg til det styret har vedtatt. Vi som har spilt hele karrieren på naturgress får akseptere utviklingen.