Hareide åpner døra for Norge

Det melder VG.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

I dag kom meldingen om at Åge Hareide er ferdig som landslagssjef for Danmark sommeren 2020, når kontrakten hans går ut etter EM.

Nå melder nordmannen at det kan være aktuelt å ta over Norge, dersom sjansen skulle by seg. Det er VG som melder dette.

- Alt er aktuelt, svarer Hareide på VGs spørsmål om hva som er aktuelt for ham etter EM 2020.

- Ja, er Hareides korte svar på spørsmål om det gjelder jobben som norsk landslagssjef også.

- Hvorfor ikke

Hareide har tidligere uttalt det samme til Dagbladet, som møtte ham i København mai i fjor.

- Jeg utelukker ingen ting, sa Hareide da.

- Så Norge kan være en mulighet?

- Hvorfor ikke. Jeg kan godt ta Norge etter 2020 om muligheten byr seg.

Kasper Hjulmand overtar etter Åge Hareide (65) som dansk landslagssjef neste sommer. Det bekrefter DBU på en pressekonferanse i ettermiddag. Hjulmand ga seg som trener i Nordsjælland i mars.

Det ble opplyst at Hareide og assisttrener Jon Dahl Tomasson var informert om avgjørelsen og at de ikke var enige i timingen, skriver NTB.

- Åge og Jon Dahl Tomasson er ikke enig i denne beslutningen, men respekterer at vi fra sommeren 2020 skal ha et nytt team på plass, sier Peter Møller fra DBU på en pressekonferanse i Brøndby.

- Jeg hadde en samtale med Åge i går, men den vil jeg ikke referere til, fortsetter Møller.

GÅR HAN?: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Suksessfull

Hareide ble ansatt som Danmarsk-sjef i 2016 etter Morten Olsen. Perioden hans som dansk landslagssjef har vært suksessfull, med åttendedelsfinale i VM i Russland i fjor som det soleklare høydepunktet.

Danskene har også startet den inneværende EM-kvalifiseringa godt, og ligger på 2.-plass i gruppe D, med én kamp mindre spilt enn tabellener Irland.

EM neste år kan altså bli Hareides farvel i jobben.

Samtidig uttalte Norges landslagssjef Lars Lagerbäck (70) nylig han vil bli «oerhörd forvånad» hvis han fortsetter som norsk landslagstrener etter at den nåværende kontrakten går ut.

Det betyr at det kan være over i mars neste år i forbindelse med EM-playoffen i Nations League. Hvis Norge kommer til EM-sluttspillet neste sommer, vil svensken fullføre denne. Så er det trolig over.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 228721446


Varnish cache server