Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide åpner for Gashi og Holm

Åge Hareide skal Europa rundt den neste måneden. På jakt etter formspillere.

VALLETTA (Dagbladet.no): Åge Hareide er en mellomfornøyd mann på vei hjem til Norge dagen etter 3-0-seieren mot Malta.

Dagbladet.no møtte ham på flyplassen i dag tidlig. Der var han resultatmessig fornøyd, men absolutt ikke overbevist om enkeltspilleres form.

Selv om han skjønner dem.

- Jeg har vært fotballspiller selv, og vet hvordan det er. Hvis du har spilt mange landskamper og møter Malta i en treningskamp så bruser det ikke akkurat i blodet altså. Du gjør jobben din, men det mangler kanskje litt, sier Hareide.

Europa rundt

Fram mot Moldova-kampen skal han se spillerne i kamper som betyr noe. Landslagssjefen skal reise Europa rundt for å se alle som er aktuelle til VM-kvaliken i mars. Det betyr blant annet Østerrike, Portugal, England, og Russland.

I går savnet han aggressivitet på midten. Spesielt etter de første tjue minuttene. Derfor åpner han for nye ansikter i troppen.

- Jeg tror ikke vi skal snu opp ned på alt, sier Hareide.

- Men Ardian Gashi er jo i bildet i en tropp. Både han og Thomas Holm. Vi tok ikke med dem nå, for vi ville se dem som ikke var med til Midtøsten. Men de er i bildet, og jeg skal jo blant annet se Vålerenga mot Rosenborg, sier Hareide til Daglbadet.no.

Formspillere viktig

Når Hareide tar turen rundt i Europa er det for å sikre seg at de han tar med seg til Moldova er i form. Landslagssjefen har alltid vært klar på at det er formspillerne som skal være med når landslaget samles.

Uten at han vil dele tankene sine med deg og meg.

- Jeg ser etter spillere i visse posisjoner, og så er det viktig å bygge relasjoner til klubbene, sier Hareide.

- Til hvilke posisjoner ser du etter spillere?

- Det vil jeg holde for meg selv, sier Hareide til Dagbladet.no med et lurt smil.

<B>FORMSPILLER I GÅR:</B> Sigurd Rushfeldt og John Arne Riise scoret målene mot Malta.
FORMSPILLERE MOT MOLDOVA?</B> Åge Hareide åpner for nye midtbanespillere. Thomas Holm og Ardian Gashi var med i Midtøsten, men ikke i Malta-troppen.