Hareide bedrøvet etter Bakke-skade

Eirik Bakke har røket korsbåndet og mister hele kommende sesong for Leeds og landslaget.

For landslagssjef Åge Hareide er det svært dårlige nyheter. Meldingen ble lagt ut på den engelske 1. divisjonsklubbens hjemmeside onsdag ettermiddag. Da hadde tester vist at den 26 år gamle midtbanespilleren har røket korsbåndet.

Dermed er sesongen over før den har begynt for nordmannen, som tidligere i sommer sa at han aktet å fortsette i Leeds selv etter nedrykket.

På sin hjemmeside hos Solution onsdag fortalte Bakke at skaden er alvorlig og vil sette ham ut av spill i rundt seks måneder. Korsbåndet er revet av og Bakke vil bli operert rundt 20 august.

Bakke skadet seg i treningskampen mot svenske Piteå lørdag. Da NTB kontaktet en ferierende Åge Hareide onsdag kveld, hadde han ikke fått nyheten.

- Dette var svært trist, sa Hareide.

- Eirik har slitt mye med skader, og nå hadde vi håpet å få ham i gang igjen. Eirik er en spiller jeg svært gjerne skulle hatt med i VM-kvalifiseringen, sier landslagssjefen til NTB.

Tidligere onsdag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær ikke blir med på Manchester Uniteds treningsopphold i USA på grunn av kneproblemer.

Solskjær ble operert i kneet i fjor høst og var ute av spill i over et halvt år. Han så lyst på situasjonen etter comebacket, men har nå igjen fått føling med smerter i det opererte kneet.

For Åge Hareide er skadene dårlige nyheter. Norge åpner VM-kvalifiseringen borte mot Italia 4. september.

- Skadene gjør at vi blir kraftig redusert. Dette har ikke vært noen god dag for meg, nei. Men vi får finne andre som kan gjøre jobben, sa Hareide til NTB.

Også i Leeds kom nyheten svært ubeleilig. Laget håper på direkte opprykk etter nedturen sist sesong.

- Dette er en kjempenedtur for Leeds og en kjempenedtur for Eirik Bakke, sier Leeds-manager Kevin Blackwell.

- Han var uheldig og slet med skader forrige sesong. Derfor håpet han å vise seg fram denne sesongen, men det kommer ikke til å skje. Vi ønsker ham god bedring, sier Blackwell.

(NTB)

SLITER MED SKADER: Eirik Bakke må holde seg unna fotballen.