Hareide bekreftet som ny Helsingborg-trener

Leder gamleklubben ut sesongen.

HELT I HELSINGBORG: Åge Hareide tok et rørt farvel med Helsingborg etter seriegullet - det første på 58 år - i 1999.
Foto: Annette Friberg/SCANPIX
HELT I HELSINGBORG: Åge Hareide tok et rørt farvel med Helsingborg etter seriegullet - det første på 58 år - i 1999. Foto: Annette Friberg/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Åge Hareide tar over som trener i gamleklubben Helsingborg. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider i dag.

Hareide drar til Sverige kort tid etter at han forlot jobben i Viking, og skal nå forsøke å gjenskape suksessen fra slutten av 90-tallet, da han ledet Helsingborg til deres første ligagull på 59 år i 1999.

Ut sesongen
Foreløpig er det imidlertid bare snakk om en korttidskontrakt ut sesongen. HIF vil senere i høst presentere hvem som blir ny permanent hovedtrener.

- Løsningen passer meg perfekt. Jeg er per i dag ikke klar for å skrive under på et lengre treneroppdrag, men føler at en kortsiktig løsning med en klubb jeg har gode relasjoner med og følelser for er fantastisk bra, sier Åge Hareide.

Helsingborg vant Allsvenskan forrige sesong, men tolv seriekamper ut i årets sesong ligger laget tolv poeng bak ledende Elfsborg, på en femteplass.

Hareide tar over laget fra mandag av, og vil treffe spillerne for første gang under treningsleiren deres i Norge.

Klubben sier samtidig at Hareides plutselige avgang i Viking gjorde livet lettere for dem, da de ikke var forberedt på at Conny Karlsson ville gi seg.

Trist Karlsson
Karlsson har uttrykt sviktende motivasjon som årsak til at han sier opp kontrakten med umiddelbar virkning.

- Vi har i flere møter, uten suksess, forsøkt å overtale Conny til å være med på vår veldig spennende gjenoppbygning, sier sportssjef Jesper Jansson.

- Beslutningen føles riktig, men trist. Jeg føler ikke jeg har tilstrekkelig motivasjon til en omstart, men krysser alle fingre for Helsingborgs fortsatte fremgang, sier Conny Karlsson selv.

Åge Hareide kom til Viking foran 2010-sesongen, og har i to perioder trent Molde. Han har også vært innom danske Brøndby, Rosenborg og svenske Örgryte.

Hareide har ikke besvart Dagbladets henvendelser