Hareide beroliget av møtet med Bolton

- De har tro på Braaten.

(Dagbladet.no): Allerede før Daniel Braaten forlot Rosenborg, uttrykte Åge Hareide bekymring for hvor mye spilletid gutten ville få hos Bolton.

Nå er landslagssjefen på rundreise i England for å følge opp de norske proffgutta i Premier League, og i går møtte han Bolton-manager Sammy Lee for å snakke om Braatens situasjon.

Etter møtet virker Hareide lettet og oppmuntret av tilbakemeldingene fra klubben.

- De er veldig godt fornøyd med Daniel. Det tar alltid litt tid i en ny klubb, men de er fornøyd, sier Hareide til Dagbladet.no.

Møtte ikke Hughes og Benitez

Han fikk inntrykk av at Braaten blir satset på.

- Det er bra at Sammy Lee har tro på ham. Daniel har vist gode ting for dem både på trening og i kamper, sier Hareide.

Hareide har imidlertid ikke møtt Blackburn-manager Mark Hughes eller Liverpool-sjef Rafa Benitez. I stedet har han snakket med Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise direkte.

Hareide beroliget av møtet med Bolton

- Situasjonen deres er mer avklart. Det viktige på denne turen er situasjonen til Braaten og John Carew, sier Hareide.

Gamst starter i kveld

Hareide snakket med Gamsten om hvorfor han endte på benken mot Sunderland sist helg.

- Det var ingen spesiell grunn til det, og han starter igjen i kveld. Det gjør ikke så mye at spillere får hvile av og til, mener Hareide.

Blackburn møter greske Larissa i Uefa-cupen, og har et tøft utgangspunkt. De tapte 0-2 i Hellas for to uker siden.

Møter O\'Neill i dag

I ettermiddag møter Hareide møter Aston Villa-manager Martin O\'Neill for å snakke om John Carew.

Da skal de blant annet diskutere muligheten for å hente hjem Carew for å la landslagets medisinske apparat følge opp kneskaden hans.

GODE TILBAKEMELDINGER: Bolton-manager Sammy Lee fortalte Åge Hareide det landslagssjefen håpet å høre. Foto: Boris Grdanoski, AP/Scanpix
GODE TILBAKEMELDINGER: Bolton-manager Sammy Lee fortalte Åge Hareide det landslagssjefen håpet å høre. Foto: Boris Grdanoski, AP/Scanpix Vis mer

Hareide kjenner O\'Neill godt fra de spilte sammen både i Manchester City og Norwich.

- Jeg har til og med leid hus av O\'Neill! Vi gikk samtidig til City, og da vi dro derfra endte vi begge opp i Norwich. Jeg ser på ham som en nær kompis. O\'Neill er veldig flink med mennesker. Jeg er glad for at John har havnet i den klubben, sa Hareide til Dagbladet.no på tirsdag.

HAR VÆRT BEKYMRET: Åge Hareide har vært redd Daniel Braaten vil få for lite spilletid i Bolton.
MØTER GAMLEKOMPISEN: I ettermiddag møter Åge Hareide Villa-manager Martin O\'Neill for å snakke om gamle dager - og John Carew.