Hareide bønnfaller Viking-sjef

Åge Hareide mener Brede Hangeland må spille stopper i Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINSK/OSLO (Dagbladet.no): Åge Hareide her en bønn til Viking foran playoffkampene 12. og 14. november - og med tanke på eventuelle treningskamper foran VM neste sommer.

Brede Hangeland må trekkes ned som stopper i Viking.

- Det er litt bekymringsfullt at han spiller på midtbanen på klubblaget, sier Hareide til Dagbladet.no før avreise fra flyplassen i Hviterussland i formiddag.

Hareide er betenkt med god grunn. I Claus Lundekvams skadefravær har Hangeland vist seg som en fullgod erstatter i spann med Erik Hagen.

Både mot Moldova og mot Hviterussland i går leverte Hangeland prikkfritt på stopperplass. Men når 24-åringen stiller på Viking-trening i morgen er han tilbake i en mer offensiv rolle.

Det er ikke perfekt for landslaget.

- Jeg håper Roy vil høre på meg, hvis jeg kommer med en bønn, sier Hareide.

Ringer til Viking-treneren

Som varsler telefonkontakt en av de nærmeste dagene. Uten at han er sikker på at det hjelper.

- Jeg tar nok kontakt, men det er jo trenerne som bestemmer i klubblagene, sier landslagssjefen.

Hangeland selv vil gjerne spille bare midtstopper. Hver gang han skifter posisjon må han omstille seg, bekreftet Viking-spilleren overfor Dagbladet.no før avreise til Hviterussland.


Han er ikke sikker på om Hodgson lar seg overtale av Hareide.

- Vi har forsåvidt snakket om det flere ganger. Hodgson bestemte seg tidlig for at min plass i år er på midtbanen, sa Hangeland.

Viking-trener Roy Hodgson sier til Dagbladet.no i ettermiddag at han gjerne snakker med Hareide om Hangelands plass på klubblaget.

Brede er en nøkkelspiller

- Men mitt svar forteller jeg til Hareide, ikke til dere, sier Hodgson.

Den britiske treneren mener Hangeland er god både som midtstopper og midtbanespiller, men har brukt 24-åringen på midten fordi Viking har størst behov der.

- Brede er en av mine nøkkelspillere, og jeg har bedre dekning i forsvaret enn på midtbanen, sier Hodgson til Dagbladet.no.

Hogdson gleder seg over Hangelands suksess med landslaget.

- Klart jeg følger med ham på Norge, Brede har gjort en meget god jobb, sier Hodgson.

HAREIDE VIL TA KONTAKT: Viking-trener Roy Hodgson kan vente seg en telefon fra Norges landslagssjef. Her på trening med John Carew og Hangeland foran Hviterussland-kampen.
STOPPERSUKSESS: Åge Hareide ønsker Brede Hangeland (t.v) på stopperplass i Viking, som for landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer