Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide bort fra jumboplassen

Tre strake seire.

KAN HAN KLARE DET? Örgrytes-trener Åge Hareide  har nå tre strake seire. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
KAN HAN KLARE DET? Örgrytes-trener Åge Hareide har nå tre strake seire. Foto: Adam Ihse / SCANPIX Vis mer

|||Åge Hareide kan være i ferd med å redde Örgryte fra nedrykk. Tirsdag tok laget seg bort fra tabellbunnen med 2-1-seier over Halmstad.

Örgryte virket håpløst fortapt da Hareide overtok treneransvaret i sommer. Nå er klubben med for fullt etter tre strake seirer.

- Tenk så viktig det er å vinne en kamp. Vinner man først en så er det mye lettere å vinne neste, sa Hareide, som i fjor var uten seier i hele sitt siste år som norsk landslagssjef.

- Vi jobbet hardt i dag. Det var veldig sterk arbeidsinnsats.

Hareide har visst å inspirere spillerne. I forrige uke leide han en restaurant i Göteborg og sto selv for matlagingen. Blant annet serverte han bacalao. Tirsdag kvitterte spillerne ved å gi sjefen en hyggelig kveld på Gamla Ullevi.

Det så riktig nok mørkt ut da Marcus Olsson ga gjestene ledelsen rett før pause. Ikke ufortjent etter 45 minutter hvor Halmstad hadde flere farlige sjanser.

Hareide svarte med å kaste Alvaro Santos innpå ved siden av Marcus Allbäck i hjemmeangrepet, og det ga full uttelling da brasilianeren utlignet i det 54. minutt med et vakkert volleyskudd etter forarbeid av Allbäck.

Flere mål ble det ikke inntil kampen var i sitt siste minutt. Etter en ren kanonade mot den gode 19-åringen Karl-Johan Johnsson i gjestemålet greide Alexander Mellqvist å få inn vinnermålet.

Örgryte gikk dermed forbi Djurgården på tabellen når åtte serierunder står igjen. Det er bare to poeng opp til Hammarby på kvalifiseringsplass, og ytterligere to til GAIS på trygg plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling