EM-kvalifisering Norge-Romania

Hareide dro til London for å optimalisere Eriksen. Lagerbäck dro dit for å starte hjernevaskingen av Norge

Åge Hareide og Lars Lagerbäck har begge et mål om å ta nasjonene de trener til EM 2020. Måten de jobber på kunne ikke vært mer forskjellig.

LANDSLAGSSJEFER: Åge Hareide skal lede Danmark mot Irland til uka. Lars Lagerbäck og Norge får besøk av Romania på Ullevaal. Foto: NTB scanpix
LANDSLAGSSJEFER: Åge Hareide skal lede Danmark mot Irland til uka. Lars Lagerbäck og Norge får besøk av Romania på Ullevaal. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Norge-Romania, Ullevaal stadion fredag 7. juni kl. 20.45Danmark-Irland, Parken fredag 7. juni kl. 20.45

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Åge Hareide reiser Europa rundt mellom landslagssamlingene, treffer spillerne i hverdagen, ser dem i kamp og spiser gjerne middag med dem om anledningen byr seg.

Han er pragmatikeren som mener personlige relasjoner en meget viktig del av trenerjobben.

LARS LAGERBÄCK HAR en stikk motsatt tilnærming. Mellom landslagssamlingene er han stort sett hjemme i Sverige der han holder seg oppdatert på spillernes form og utvikling via det profesjonelle kamp- og analyseverktøyet Wyscout.

Han er systematikeren som ikke tror på overdreven kontakt med spillerne.

DA ÅGE HAREIDE startet Danmark-jobben gikk den første reisen han tok til London. Han dro for å snakke med Danmarks største stjerne, Christian Eriksen. Han dro for å fortelle Tottenham-spilleren at han ønsket ham som hjerne og hjerte i laget, og at det var hans (Hareides) oppgave å sørge for å optimalisere Cristian Eriksens muligheter til å gjøre Danmark best mulig.

– Alle gode fotballag har en outstanding spiller, en som er mye bedre enn de andre, sier Åge Hareide. – Christian Eriksen er Danmarks outstanding spiller. De er min jobb som trener å sørge for at han er best mulig. Derfor dro jeg til London. Det var viktig for meg å høre hva Christian mente om måten Danmark skulle spille på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer