GREIDE DET I FJOR:  Malmö var ute og kjøre i CL-kvalifiseringen i fjor, men reddet seg mesterlig inn på hjemmebane. Nå håper Åge Hareide at det samme skjer i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GREIDE DET I FJOR: Malmö var ute og kjøre i CL-kvalifiseringen i fjor, men reddet seg mesterlig inn på hjemmebane. Nå håper Åge Hareide at det samme skjer i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hareide drømmer om reprise før skjebnekamp

Malmö i trøbbel.

Malmö tapte 0-2 mot Salzburg i 1. kamp i 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen forrige uke. Også i fjor hadde svenskene et dårlig resultat fra Østerrike, men knuste samme lag 3-0 i returoppgjøret.

I fjor lå de under 1-2 fra bortekampen, men opphentingen hjemme sikret gruppespill i mesterligaen. Med 0-2 i sekken må den gode kampen i Malmö gjentas onsdag kveld om det skal bli muligheter for videre spill.

- Da gjorde vi mål etter 11 minutter og neste kom etter 19 minutter. Jeg tar gjerne en reprise på det. Jo raskere vi lager mål, desto mer engstelige blir motstanderne, sa Hareide.

Dødballer Den tidligere landslagstreneren har lagt større vekt på dødballer på treningene den siste uken. Hareide ønsker å utnytte de faste situasjonen i oppgjøret mot Salzburg.

- Vi har tatt høyde for at vi kan forstyrre dem der, men da må vi være aggressive, sa Hareide.

Det er ingen tvil om at det er en tøff oppgave som venter den svenske seriemesteren. Fra kampen i 2014 er det kun tre spillere igjen fra startelleveren, Markus Rosenberg, Anton Tinnerholm og Enoch Kofi Adu.

- Vi trenger tid for å skape et lag og denne kampen blir et samlingspunkt for å skape noe, men et slagkraftig lag skapes bare gjennom bra resultater. Derfor er dette en gyllen mulighet, sa Hareide.

Hjelp av «veggen» Etter seieren mot østerrikerne i fjor, la både trenere og spillere stor vekt på støtten fra klubbens supportere, kalt «veggen». Den norske treneren håper tilhengerne vil stille opp på samme måte onsdag. 18.200 billetter er solgt til den viktige kampen.

- Jeg tror at sjansene er 50-50, men vi må ha en bra dag i sammen og det tror jeg det kommer til å bli. Kan vi utligne ledelsen deres har vi dessuten en «vegg» som kan hjelpe oss, sa Hareide.

Malmö har ikke vært vist god form de siste kampene. I Allsvenskan har det blitt én seier på de siste seks kampene. Blant annet tre uavgjorte kamper mot Örebro (2) og Åtvidaberg. Salzburg har på sin side åpnet i den østerrikske ligaen med to tap.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram