Hareide drømmer om VM-finale

Kan Hellas, så kan Norge

 • EM-debatten: Gresk suksess - trist eller flott?

  (Dagbladet.no): Det er logikken til landslagssjef Åge Hareide etter at grekerne oppsiktsvekkende spilte seg fram til EM-finalen etter sølvseier mot Tsjekkia.

  Hareide tror ifølge NRK Sporten at Norge kan lære av Hellas, og at flere mindre fotballnasjoner kan hevde seg i mesterskap framover.

  Neste mulighet er VM i Tyskland i 2006, og Norge starter kvalifiseringen med bortekamp mot Italia 4. september.

  Med kvaliken unnagjort tror Hareide det er mulig å kopiere grekerne.

  - Det skal ikke være noe i veien for at også vi skal kunne gjøre det samme, sier Hareide til NRK.

  Den tidligere RBK-sjefen beundrer det tyske Otto Rehhagel har fått til med grekerne, spesielt den defensive biten.

  Han synes Hellas er et godt organisert lag som evner å holde ballen i laget. Det gjør at motstanderen må jage - og blir slitne.

  - Vi skulle ønske at vi kunne komme opp på et like godt defensivt nivå som Hellas, og så kanskje bli enda mer giftige framover på banen, sier Hareide.

  EM har vært gigantnasjonenes fiaskomesterskap. Med unntak av de portugisiske vertene, ble de aller fleste forhåndsfavorittene slått ut tidlig i mesterskapet.

  Hareide sier til NRK at han ikke tør å spå at det blir en trend at mindre nasjoner hevder seg på linje med Hellas.

EM-BESØK: Åge Hareide dro til Portugal for å studere Italia. Han kom hjem med økt tro på norsk suksess i store mesterskap. Foto: SCANPIX
EM-BESØK: Åge Hareide dro til Portugal for å studere Italia. Han kom hjem med økt tro på norsk suksess i store mesterskap. Foto: SCANPIX Vis mer