GODE RESULTATER: Åge Hareide og Danmark har lagt noen solide VM-kvalikkamper bak seg. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili
GODE RESULTATER: Åge Hareide og Danmark har lagt noen solide VM-kvalikkamper bak seg. Foto: REUTERS/David MdzinarishviliVis mer

Åge Hareide og Danmark

Hareide etter 8-1 på to kamper: - Begynner å ligne et nytt lag

Åge Hareide vil ikke være med på at han i løpet av fire dager har fått noe som ligner et gjennombrudd som dansk landslagssjef i fotball.

Det snur fort i fotballens verden. For fem dager siden sto Danmarks fotballhelter på terskelen til det som lignet en VM-kvalifiseringsfiasko. I løpet av to kamper og like mange seirer har imidlertid Åge Hareides menn snudd pessimisme til optimisme.

4-0-seieren mot Polen ble etterfulgt av 4-1 mot Armenia mandag.

Mens landslagssjef Hareide i innledningen av kvalifiseringen har famlet og byttet både spillere og system, har taktikken sittet noe nær perfekt de siste dagene.

Dempet jubel

Nordmannen vil imidlertid ikke på noen måte løfte armene over hodet.

- Dette er vel ikke noe gjennombrudd (for meg), før vi eventuelt kvalifiserer oss til VM. Vi er godt på vei, og vi har snudd en negativ trend som har satt seg de siste årene, sa Hareide etter mandagens triumf på bortebane.

I fjor høst røk Danmark 2-3 for Polen og 0-1 for Montenegro i VM-kvalifiseringen. Siden har Hareides menn til gode å tape.

- Etter kampene mot Polen og Montenegro har vi faktisk snudd det til noe positivt. Vi vant de to påfølgende kampene mot Kasakhstan, og vi kunne ha slått Romania. Vi hadde sjanser nok til det, og det er irriterende å tenke på nå, sa nordmannen mandag.

- Vi må uansett ta med oss det vi har fått til med seirene mot Polen og Armenia. Og vi har egentlig alt i egne hender, tilføyde han.

Fortsatt tabelltreer

Den danske landslagssjefen hadde mye å glede seg over.

- Vi begynner å ligne et helt nytt lag, og det er det som gleder meg aller mest, sa han.

Tross mandagens seier er Danmark fortsatt nummer tre i VM-kvalifiseringsgruppe E. Gruppeleder Polen har tre poeng til gode på Hareides menn etter 3-0-seier over Kasakhstan. Åge Hareide fikk heller ikke hjelp av Romania, som røk 0-1 for Montenegro.

Montenegro holder annenplassen på gruppetabellen på bedre målforskjell enn Danmark.

(NTB)