FORNØYD: Åge Hareide er tilfreds med sin første samling med de danske gutta. Foto: Scanpix
FORNØYD: Åge Hareide er tilfreds med sin første samling med de danske gutta. Foto: ScanpixVis mer

Hareide etter debuten: - Det er viktig at spillerne lærer hverandre å kjenne

Seier og tap i løpet av den første samlinga med Danmark.

Åge Hareide sier at hans første ni dager lange samling med Danmarks fotballandslag har gitt ham et godt utgangspunkt. Han er fornøyd med utbyttet av både treninger og kamper. Først ble Island slått 2-1, men så ble det 0-1-tap for Skottland tirsdag.

- Jeg synes at den første samlingen har vært god. Vi har selvsagt hele tiden noe å jobbe videre med, men det er helt naturlig, sa Hareide.

Sunnmøringen mener at spillerne har tatt lærdom til seg.

- Spillerne har tatt det fort, og det har gått raskt. Det tar tid å sette spillere sammen slik at de fungerer i lag, men jeg synes at vi er på vei. Kvaliteten blant spillerne er høy, og vi har vist at om vi står riktig så er vi i stand til å skape noe, mener Hareide.

Han peker blant annet på de innbyrdes relasjonene mellom spillerne som han mener bare vil bli bedre når de får flere treninger sammen til å forstå ideene bak 3-5-2-systemet.

I kampene mot Island og Skottland valgte Hareide de samme 11 spillerne i to ulike konstellasjoner.

- Jeg tror at hvis du holder et lag sammen, så skal du spille de sammen. Du er avhengig av spillere som lærer å kjenne sin posisjon. Det er viktig at spillerne lærer hverandre å kjenne, og det er meget mulig at vi får se samme ansiktene når vi møtes igjen i juni, sier Åge Hareide.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.