Hareide får gullbonus

Nedkjørt og sliten trakk Åge Hareide seg fra jobben som Brøndby-trener - seks runder før slutt. Likevel får han nå full gullbonus fra den danske klubben.

Etter to uavgjort og ett tap, gikk Hareide på dagen 15. april. FC København var i ferd med å spise opp ledelsen som på det meste var på ni poeng. Men Brøndby skjerpet seg etter Hareides farvel, vant fire kamper og spilte uavgjort to. Til slutt ble det gull på målforskjellen foran Erik Myklands klubb.

Garanti

Sjøl om Hareide på ingen måte har æren for snuoperasjonen, var han tross alt med på å sikre Brøndby 55 av 69 poeng. Derfor fikk han også garanti for gullbonusen sin da han valgte å gå.

- Gullbonusen har vært der hele tida. Bonusen blir ikke redusert. Jeg får full pakke, sier Hareide.

Trolig dreier det seg om et beløp på flere hundre tusen kroner.

- Brøndby har vært helt suverene på alle måter, sier Hareide, som nå skal ha ferie til 1. august.

- Hva bonusen skal brukes til? Kanskje fiskestang - i titanium.

Forhandler om lønn

Akkurat i går tenkte Hareide mindre på egen fangst. Han var mer opptatt av om Rosenborg nå endelig får Bengt Sæternes på kroken. Etter at Rosenborg og Bodø/Glimt ble enige om en overgangssum på rundt elleve millioner kroner, fakset Rosenborg-direktør Rune Bratseth i går ettermiddag et tilbud om personlig kontrakt inn til Einar Baardsens agentkontor.

- Bare et utgangspunkt for forhandlinger. Vi har blitt enige om å la det bero til over helga, sier Baardsen til Dagbladet.

Han drar til Bodø søndag for å se Sæternes & co møte Lillestrøm. På tribunen får han selskap.

- Det kommer klubber fra Italia og Frankrike for å se Bengt, sier han, uten å røpe navn.

Den franske klubben Le Havre har tidligere vært i bildet, og før 16. mai-kampen mot Lyn på Ullevaal sa Baardsen at hele sju klubber fra Italia, Frankrike og England skulle se Bengt live.

- Nå er det noen færre, sier han.

Trenger fysikken

Åge Hareide har vært med på vurderingen av Bengt Sæternes hele veien.

- Jeg og Rune har snakket sammen over tid. Dette kom ikke overraskende på meg, sier Hareide, som tror Sæternes' fysikk kan heve Rosenborg.

- Den beste mannen Rosenborg kan kjøpe, sier han.

FORNØYD: Da Åge Hareide gikk fra danske Brøndby, fikk han garanti for gullbonusen sin, som trolig er på flere hundre tusen kroner. - Brøndby har vært helt suverene på alle måter.