- Hareide får mye ut av middelmådige spillere

Liverød skjønner ikke Åge-aggresjon.

(Dagbladet.no): Åge Hareide går voldsomt ut mot agentene Terje Liveørd og Per A. Flod i Aftenposten i dag. Landslagssjefen mener kritikken om lavt nivå i norsk fotball er kunnskapsløs.

I formiddag er Liverød på vei tilbake til Tyskland. Han har base i Uruguay, men har samtidig jobbet som speider for Schalke de siste sju årene.

- Jeg synes egentlig ikke det er verd å kommentere Hareide, nivået blir for lavt. Og han diskvalifiserer andre mennesker, sier Liverød til Dagbladet.no.

Siviløkonomen og fotballspeideren har ingen problemer med å stå fast ved påstanden om at norske spillere er for dårlige. Det bør Hareide ta som et kompliment, mener han.

Middelmådige landslagsspillere

- Det overrasker meg at Åge Hareide trigger på dette. Jeg skjønner ikke helt hvorfor. Hareide får veldig mye ut av middemådige spillere. Norges Fotballforbund må være veldig fornøyd med det han får ut av landslaget. Egentlig er det jeg sier en anerkjennelse av jobben han gjør, sier Liverød

Han peker på konkrete tall når han skal begrunne påstanden om manglende kvalitet på norsk fotball: Fifa-rankingen, norske klubbers innsats i e-cupen og interessen for norske spillere i utlandet.

- Det er ikke synsing i det hele tatt hvis du ser på de tre indikatorene, sier Liverød.

BARE EN LYN-SPISS ER GOD NOK: Speider og agent Terje Liverød (t.h) har kikket nøye på tippeligaen det siste halve året. Bare Henning Bergs stjernespiss Edu har imponert. Foto: Frank Karlsen
BARE EN LYN-SPISS ER GOD NOK: Speider og agent Terje Liverød (t.h) har kikket nøye på tippeligaen det siste halve året. Bare Henning Bergs stjernespiss Edu har imponert. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Selv har han studert tippeligaen det siste halve året, på oppdrag fra Schalke. De ønsket seg norske spillere, fordi skandinaver lett tilpasser seg bundesligaen.

- Vi har brukt mye tid i Skandinavia, men vi kommer ikke til å se på tippeligaen ett minutt til. Det er ingen intessante norske spillere.

Bare Lyns nigerianske spiss Edu fristet Schalke.

- Jeg har sett på Edu, det er ingen hemmelighet. Han er en interessant spiller, men det blir ikke noe av det. Han blir for dyr. For oss er han den eneste interessante spilleren i tippeligaen.

Bare Riise har ry

Liverød er heller ikke voldsomt imponert over Hareides landslagsproffer utenfor Norges grenser.

- John Carew er ingen kanonspiller. Morten Gamst Pedersen har gjort det bra i Blackburn, en grei britisk klubb. Utenfor England er han ukjent. John Riise har gjort en bra jobb i Liverpool, han er den eneste som har internasjonalt ry, sier Liverød.

- Hareide får mye ut av middelmådige spillere
FNYSER AV AGENTER: Åge Hareide har ingen respekt for påstander fra Liverød og Flod.