Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide fikset Wigan-kontrakt for Panzer

- Jeg er veldig fornøyd, sier Hagen.

(Dagbladet.no):  Erik Hagen har vært klar på at han ønsker seg vekk fra Zenit St. Petersburg.

I kveld, noen timer før overgangsvinduet stenger, melder Ringerikes Blad at Panzer har skrevet under på en låneavtale med Premier League-klubben Wigan, via en faksmaskin i Oslo. Avtalen strekker seg ut denne sesongen.

- Ja, det er deilig når det først løste seg. Slike perioder som jeg nå har vært gjennom er de verste for fotballspillere. Jeg er veldig fornøyd, sier Hagen til avisa.

Hareide snakket med Bruce

Agent Knutsen bekrefter overfor Dagbladet.no at midtstopperen visste lite om interessen fra Premier League-klubben.

- Ting skjer fort i fotball. Alt har skjedd nå de siste dagene.

Panzer blir den andre nordmannen som prøver seg i Wigan, i fjor fikk Kristofer Hæstad to kamper for klubben uten nevneverdig suksess. Hagen avslører at landslagssjef Åge Hareide hadde en sentral rolle i overgangen.

- Åge kjenner Wigan-manager Steve Bruce, og anbefalte meg å gå dit. Det gjorde alt lettere. Åge har fortalt Bruce hva jeg står for. Bruce sa han ville ha et «old head» inn i forsvarsrekka. En som har erfaring og som skjønner hva som skjer. Jeg tar det som et kompliment at han valgte meg, sier Hagen til Ringerikes Blad. 

KLAR FOR WIGAN: Erik Hagen skal spille for Wigan ut sesongen. Premier League-klubben har også sikret seg opsjon på kjøp. Foto: REUTERS
KLAR FOR WIGAN: Erik Hagen skal spille for Wigan ut sesongen. Premier League-klubben har også sikret seg opsjon på kjøp. Foto: REUTERS Vis mer

Fornøyd med lønna

32-åringen  har slitt med å få spilletid i Zenit, men var likevel blant Norges beste spillere i EM-kvaliken i fjor.

- I England behersker han nok språket bedre og kan bidra mer utenfor banen, selv om han uansett er en som leder mer ved eksempel enn ord, sier landslagsassistent Ola By Rise til Dagbladet.no. 

Wigan ligger utsatt til i Premier League. Når 14 kamper gjenstår er de tredje sist og på nedrykksplass, men avstanden til lagene foran er ikke stor.

- Å tro at Erik kan komme inn og redde Wigan på egen hånd er ikke realistisk, sier By Rise.

Som uansett er glad for at antall nordmenn i Premier League har vokst voldsomt den siste tida.

- Jo flere utenlandsproffer vi har, jo bedre. De får god matching i forskjellige ligaer, og de er med på å inspirere andre

Ifølge Ringerikes Blad har Panzer opsjon på forlengelse dersom Wigan holder plassen, og også dersom  han spiller 11 av 14 kamper.

image: Hareide fikset Wigan-kontrakt for Panzer

Det er landslagsstopperen naturligvis godt fornøyd med - og han gliser ikke mindre av lønna han vil heve i England.

- Jeg får enda bedre økonomiske betingelser i Wigan enn jeg hadde i Zenit. Jeg er fornøyd, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media