Hareide fnyser av påstander om at Malmø hadde flaks

- Hva? Om vi var heldige?

MALMØ (Dagbladet): - Jeg er fast ansatt - jeg blir her så lenge jeg vil, sier Åge Hareide til Dagbladet. Og etter festen og den enorme utbetalinga mot Celtic kan det bli veldig lenge.

Om han føler det er riktig.

- Akkurat nå er Malmø Skandinavias beste fotballag og den største klubben målt i penger. Det gir oss ikke bare muligheter. Det gir oss en enorm frihet. Og midt oppe i alt dette må man huske på at det bare er tre spillere igjen fra i fjor, hvilket betyr at vi har et helt nytt lag.

- Det har egentlig ikke satt seg.

- Det er derfor vi har hatt litt problemer i ligaen.

De frekkeste ville ha det til at 1-1 scoringen Celtic fikk underkjent rett før pause kunne ødelagt kvelden for Malmø. Det ville ikke Åge Hareide ha noe av.

- Hva? Om vi var heldige? Nei, vi burde vunnet 4-0 i forhold til de sjansene vi skapte. Og selv om Celtic hadde fått det målet godkjent så scoret vi fortsatt to mål.

- Det betyr at vi hadde vunnet 2-1 uansett, sier Hareide.

Malmøs norske trener sier han lever for slike kamper som denne. Og du ser det på han. Åge Hareide var nemlig ikke nedpå spillerbenken et eneste øyeblikk i løpet av kampen. Og jakka kastet han allerede etter to minutter.

- Det er dette som betyr noe, det er kamper som disse vi er her for. Og nå får vi seks til på det øverste nivået i Europa. Det er fantastisk øving og læring for en klubb som vår.

- Hvilke lag vil du helst ha i gruppespillet?

- Uansett får vi to gode lag som garantert vil være storfavoritter mot oss. Og så håper jeg vi får et som er dårlig. Eller misforstå meg rett, ikke dårlig, men et vi kan slå hjemme og ta poeng fra på bortebane. For vi må ha et mål, og det må være tredjeplassen i gruppa. Slik at vi kan fortsette i Europa League når Champions League er over.

Åge Hareide visste nøyaktig hva skulle gjøre mot Celtic. Han skulle slå lengre baller enn normalt, duellere og vinne andreballen og samtidig komme inn bak Celtics forsvarsrekke. Og på dødballene skulle det være fullt og massivt trøkk.

Og det var det siste som ga seieren.

- Det var en grunn til at jeg var så selvsikker på forhånd. Vi hadde en plan og visste at vi kunne slå dem. For Celtic borte og hjemme er to forskjellige lag. Og det må de snart ta inn over seg.

- Feil selvbilde mener du?

- Ja, skotsk fotball har feil selvbilde. De tror de er bedre enn de er mens ligaen er ganske dårlig. Og det er Celtic nødt til å ta inn over seg. Malmø var ikke bedre i fotball i denne kampen.

- Vi er et bedre fotballag, sier Åge Hareide.