Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide før PSG-møtet: - Zlatan? Han snakker vi ikke så mye om

Viktig kamp.

VENDER HJEM: Det blir et spesielt møte både for Zlatan og Malmö når Paris Saint-Germain spiller i Skåne i morgen. Foto: AP / David Vincent / NTB Scanpix
VENDER HJEM: Det blir et spesielt møte både for Zlatan og Malmö når Paris Saint-Germain spiller i Skåne i morgen. Foto: AP / David Vincent / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen kveld kommer Zlatan Ibrahimovic tilbake til hjembyen når Malmö FF tar i mot Paris Saint-Germain i Champions League.

Det blir et helt spesielt møte for den svenske superstjernen. Det blir nemlig hans første møte med moderklubben i en kamp av betydning.

Før matchen Zlatan har leid en storskjerm som skal settes opp på torget i Malmö slik at alle de som ikke får billett til kampen på Swedbank stadion skal kunne få en mulighet til å se den.

- Fra en annen planet Malmö-trener Åge Hareide, som er blitt sterkt koblet til jobben som dansk landslagssjef de siste dagene, har imidlertid en litt annen fokus enn Zlatan foran Champions League-kampen.

Målet for Jo Inge Berget og resten av Malmö-gutta blir nemlig å ikke fokusere for mye på Zlatan. Hareide mener nemlig lagets hans fokuserte for mye på Cristiano Ronaldo før hjemmetapet mot Real Madrid i september.

- Da vi møtte Ronaldo føltes det som om han skulle ha kommet fra en annen planet, sier Hareide.

KLAR TALE: Åge Hareide håper Malmö unngår for stort fokus på Zlatan før møtet med PSG. Foto: Andreas Hillergren / NTB Scanpix
KLAR TALE: Åge Hareide håper Malmö unngår for stort fokus på Zlatan før møtet med PSG. Foto: Andreas Hillergren / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes ikke det er like ille nå som før kampen mot Real Madrid. Det er mer naturlig at det snakkes om Zlatan. Han har bakgrunn i byen og i klubben. Det er litt annerledes nå. Vi snakker imidlertid ikke så mye om ham, sier Hareide, ifølge Expressen.

Trenger poeng Malmö-back Anton Tinnerholm forsøker å fokusere på det Skåne-laget så sårt trenger mot PSG i morgen: Poeng.

Hareides lag slo Sjakhtar Donetsk 1-0 hjemme, men tapte 4-0 borte. Dermed trenger de poeng mot PSG hjemme eller Real Madrid borte om de skal ta tredjeplassen i gruppa, noe som gir Malmö Europa League-spill etter jul.

- Dette er ikke hvilken som helst kamp, men vi forsøker å glemme det og isteden fokusere på vår egen kamp. Vi vet hva vi gjorde feil i Paris (0-2-tap), og vi skal prøve å være litt mer aggressive og ikke la dem styre spillet så mye, sier han.

Spesialdrakter Tinnerholm minner om at PSG har flere verdensstjerner enn Zlatan.

- Det er åpenbart at han er en av de viktigste spillerne deres og er en vi må ha kontroll på. Men det holder ikke å bare ha kontroll på ham. De har verdensstjerner i andre posisjoner også, sier han.

Zlatan og PSG kommer forøvrig til å stille med spesialdesignede trøyer for anledningen i morgen, ifølge Aftonbladet.

For å hylle terrorofrene i Paris er draktsponsoren på brystkassa byttet ut med teksten «Je suis Paris» (Jeg er Paris).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!