Åge Hareide og det danske landslaget

Hareide før skjebnekampen:
- Jeg måtte nesten ta beroligende

Danmarks landslagssjef Åge Hareide innrømmer at han begynte å se mørkt på situasjonen da flere av spillerne i troppen hans pådro seg skader i helgen.

BLID MANN: Åge Hareide signerte forrige uke ny kontrakt med det danske landslaget til 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix
BLID MANN: Åge Hareide signerte forrige uke ny kontrakt med det danske landslaget til 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagskaptein Simon Kjær måtte forlate banen i Sevillas møte med Barcelona i spansk fotball, og i Nederland pådro måltyven Nicolai Jørgensen seg et brudd i hånden. På toppen av det hele har også Andreas Bjelland og Andreas Cornelius slitt med skavanker.

Ikke rart landslagssjef Hareide måtte ha vareopptelling da han samlet troppen foran de kommende VM-playoffkampene mot Irland mandag. Resultatet var langt fra så nedslående som fryktet.

- Det ser bra ut. Jeg var ikke bare litt bekymret, jeg måtte nesten ta noe beroligende, da det begynte å rase inn med skader. Det begynte å se dystert ut, sier Hareide.

- Nå er jeg absolutt blitt beroliget, tilføyer han med et smil.

Optimistisk

Feyenoord-angriperen Nicolai Jørgensen deltok riktignok ikke på tirsdagens danske landslagstrening. Spissen skal ha pådratt seg et brudd i området rundt håndleddet. Hvorvidt Nederland-proffen blir klar til kampene mot Irland skal være uvisst.

Tirsdag gjennomgikk måltyven undersøkelser som skulle fastslå om det vil være mulig å komme på banen den neste uken.

Landslagssjef Hareide velger å se optimistisk på situasjonen.

- Nicolai er hos legen, fordi han har pådratt seg en skade i hånden. Vi må se hvordan det utvikler seg, men uansett tror jeg han kan spille, kanskje med en skinne. Jeg tror vi kan klare å gjøre ham i stand til å spille, sa han.

Kjær klar

Jørgensen skade oppsto mot slutten av 2-2-kampen mellom Feyenoord og ADO Den Haag i nederlandsk æresdivisjon.

Simon Kjær er også klar til kamp.

- Simon er OK. Han har en spenning på baksiden av beinet, men har fått behandling og er OK, sier Hareide.

Danmark møter Irland i Parken lørdag. Tre dager senere går returkampen i Dublin.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer