Hareide frykter ikke lenger Ullevaal

Har taktikken klar for kampen mot Hellas.

CHISINAU (Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide var en glad mann etter gårsdagens drømmekveld i Moldova. Men norsk seier hadde neppe blitt utfallet hvis laget hadde fortsatt å spille som i første omgang.

Tross at spillerne tok seg skikkelig i nakkeskinnet etter hvilen, nekter Hareide for at han var bøs i garderoben.

- Nei, nei. Jeg hevet ikke røsten i det hele tatt, jeg, sier han til Dagbladet.no med et kort smil.

- Kronglete start

Likevel er det liten tvil om at han ga spillerne klar beskjed om ta mer tak.

- Dette var en kamp hvor vi fikk en veldig kronglete start, blant annet fordi Moldova var veldig aggressive. Men allerede før pause gjorde vi noen justeringer som bedret litt på det, synes Hareide.

- Vi trakk Steffen Iversen lenger bak og inn, mens Bjørn Helge Riise fikk i oppgave å demme opp mer defensivt på høyrekanten, forklarer han formasjonsendringen som fant sted i løpet av første omgang.

- Frykter ikke Ullevaal lenger

TOPPKAMP: Åge Hareide kunne feire tre poeng sammen med spillerne i går, men onsdag kommer det en ny viktig kamp. Hellas venter på Ullevaal til toppkamp. Foto: SCANPIX
TOPPKAMP: Åge Hareide kunne feire tre poeng sammen med spillerne i går, men onsdag kommer det en ny viktig kamp. Hellas venter på Ullevaal til toppkamp. Foto: SCANPIX Vis mer

Før kampen mot Moldova nektet Åge Hareide konsekvent å snakke om neste oppgave, onsdagens møte med Hellas på Ullevaal.

Men umiddelbart etter at jobben var gjort mot C-gruppas bunnlag, rettet han blikket mot neste oppgave, som altså skal løses på eget gress.

- Vi må bruke den gode hjemmefølelsen vi har fått. Jeg har allerede taktikken ganske klar, for jeg tror vi får mer rom mot Hellas enn mot Moldova. Vi må bare trykke til, sier Hareide.

Frykter ikke lenger Ullevaal

Dette blir straks lettere hvis spillerne har tro på at hjemmebanen er en slags festning, og dette mener landslagssjefen at gjelder mye mer nå enn tidligere.

- Vi går ikke lenger til Ullevaal med redsel, sier Hareide, etter det som har vært gode hjemmekamper mot Malta (4-0), Ungarn (4-0) og Argentina (2-1).

- Dessuten hjelper det oss veldig at vi nå har publikum i ryggen igjen. Jeg tror iallfall at de står veldig bak oss nå, legger han til - noe han iallfall får rett i hvis Norge klatrer til topps i C-gruppa på onsdag.

• Les også: Iversen sikret Norges drømmekveld - med planlagt mål

Hareide frykter ikke lenger Ullevaal

• Les også: Landslagsgutta om Norges «oppstandelse fra de døde»