Hareide frykter luftangrep

Stor luftstyrke blir et av Røde Stjernes våpen i UEFA-cupkampen på Lerkendal i morgen.

RBK-trenerne Åge Hareide og Ola By Rise skal bruke store deler av de siste dagene inn mot kampen foran TV-en. En fersk video med laget fra Serbia og Montenegro i aksjon mot danske OB fra 1. runde i UEFA-cupen skal saumfares.

- Vi må legge press på dem, og avdekke at de ikke er et så godt kollektiv som vi er. Men de har god fysikk og stor høyde. Blant annet en spiss på 2,02 meter som vi må demme opp for. Langs bakken bør vi matche dem, sier Hareide til Adresseavisen.

Rosenborg vil demme opp med å holde ballen langs bakken, og må tette forsvaret. Fire baklengsmål mot Bodø/Glimt, seks mot Stabæk og to mot Bryne er for mye. Forsvaret, som virket potte tett i sommer, har vært skremmende gavmilde en periode.

- Det har med skjerping å gjøre. Jeg regner med det skal være trygt igjen mot Røde Stjerne. Backrekka er ikke noe som bekymrer meg spesielt, sier Hareide.

Kan dunke...

Røde Stjernespissen RBK-sjefen henviser til er Nikola Zigic, 23-åringen som er 2,02 meter høy og snaut 100 kilo tung. Den tidligere St. Etienne-proffen scoret halvparten (3) av lagets mål mot OB over to kamper.

- Jeg kan lett dunke en basketball, men jeg kan også score mål, noe jeg har lyktes godt med den siste tiden, sier Zigic som har en imponerende statistikk å vise til: 13 mål på 12 kamper i høst.

Unggutten er god med ballen i begge beina, og hurtig til å være nesten 100 kilo. Han har også utviklet et godt skudd fra distanse og naturligvis er han sterk i luftrommet, nærmere tre meter over bakken.

- Han er sterk i lufta, og spesielt god på innlegg fra sidene. Det blir viktig å hindre dem i å komme rundt på kantene og legge inn, sier Hareide.

Lite nytt

Lørdag var RBK-treneren på plass i Beograd og så Røde Stjerne vinne 5-1 over bunnlaget i ligaen. Han lærte ikke mye nytt.

- At de spilte mot bunnlaget avdekket ikke annet enn at laget er godt offensivt. Såpass mye bedre enn motstanderen var Røde Stjerne, men samtidig er det nok et lag vi bør slå på en god dag, mener treneren.

Defensivt greide ikke Hareide å lese mye fra tribuneplass.

- Bunnlaget scoret et mål på en kontring, og Røde Stjerne viste litt tegn på uryddighet da motstanderen kom fort. Det er noe vi bør kunne utnytte, sier Åge Hareide.

Mot OB, i 1. runde for snaut to uker siden, stakk Røde Stjerne av med 6-5-seier sammenlagt etter seier 4-3 på hjemmebane.

Sannsynlig Rosenborg-lag (4-4-3): Espen Johnsen - Christer Basma, Vidar Riseth, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Roar Strand, Ørjan Berg, Fredrik Winsnes - Frode Johnsen, Azar Karadas, Harald Martin Brattbakk.

(NTB)

Rosenborg vil demme opp med å holde ballen langs bakken.