Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide gir Örgryte grønt lys for trenerjakt

- Jeg kunne ikke la dem vente lenger.

GÄVLE, SVERIGE 20091101.
Örgrytes trener, Åge Hareide (t.v.), før kampen mellom Gefle IF og Örgryte i den svenske eliteserien i fotball søndag.
Foto: Pernilla Wahlman / Scanpix
GÄVLE, SVERIGE 20091101. Örgrytes trener, Åge Hareide (t.v.), før kampen mellom Gefle IF og Örgryte i den svenske eliteserien i fotball søndag. Foto: Pernilla Wahlman / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Fredag skulle Åge Hareide gi Örgryte et endelig svar på det stående tilbudet om trenerjobb i klubben han nesten berget fra nedrykk i Allsvenskan denne sesongen.

Det ble imidlertid ingen endelig avklaring, selv om den tidligere landslagssjefen sa klart ifra om at ÖIS ikke er førstevalget hans. Derfor ga han dem også beskjed om at de har hans velsignelse til å starte jakten på alternative løsninger.

- Jeg kunne ikke la dem vente noe lenger. Jeg vurderer andre lag enn Örgryte, og så lenge det ikke skjer noe konkret, må de kunne jobbe videre med nye trenerløsninger, sier Hareide til Dagbladet.

- Meget attraktivt treneroppdrag
I motsetning til Örgryte, er ikke Hareide like avhengig av å få en avklaring på plass så snart som mulig.

- Jeg kan godt vente en stund til, sier han, men legger til at han kommer til å bruke helgen og kommende uke til å vurdere alternativene sine.

Klubbdirektør Lars Ranäng i ÖIS har innsett at Superettan-klubben ikke kan konkurrere mot andre tilbud Hareide har mottatt.

- Vi har ikke tålmodighet til å vente lenger nå uten å starte prossessen med å lete etter en ny trener. Vi vet at Åge har et meget attraktivt treneroppdrag på gang, som vi ikke kan måle oss mot. Derfor er vi nødt til å tenke på å få på plass organisasjonen og fokusere på vår egen sportslige framtid, sier Ranäng til Örgrytes hjemmeside.

- Ikke snakket med RBK
Hareide har vært i samtaler med Viking og er favoritt til å overta den ledige trenerjobben i klubben etter at Uwe Rösler trakk seg tidligere i uka, men ønsker ikke å kommentere om stavangerklubben er de som har tilbudt ham det «meget attraktive treneroppdraget»
Ranäng sikter til.

Et annet alternativ er gamleklubben Rosenborg, som Rogalands Avis mente å vite at Hareide hadde pratet med før han møtte Viking. Det benektet hovedpersonen selv var tilfelle overfor Dagbladet i går, og selv om TV 2 Sporten melder i dag at både Hareide og Stabæks Jan Jönsson har vært i samtaler med RBK, står han på sitt.

- Jeg har ikke snakket med RBK, understreker Hareide nok en gang overfor Dagbladet.

- Men et eventuelt tilbud fra Rosenborg, vil vel være interessant?

- Jada, men jeg kan ikke vurdere noe som helst så lenge det bare er spekulasjoner, og jeg ikke har pratet med dem, poengterer han.

Døra på gløtt
Skulle ikke Hareide komme til enighet på andre fronter, står døren fortsatt på gløtt i Örgryte.

- Døren hos ÖIS står fortsatt åpen for Hareide. Og om han skulle komme tilbake om et par dager med et positivt svar, tar vi det utifra hvor vi står i andre forhandlinger, sier Laräng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media