Hareide har funnet vinneroppskriften

- Må bare være oss sjøl i morgen.

Direkte kl. 20 lørdag: Moldova - Norge

CHISINAU (Dagbladet.no): Etter tre positive kamper, som har snudd pessimisme til optimisme, mener Åge Hareide at han har funnet den riktige oppskriften for landslaget. Vinneroppskriften.

Forbi er famlingen og utprøvingene, i de siste kampene har spillerne funnet seg mer og mer til rette i det som i utgangspunktet er et 4-3-3-system.


- Jeg føler vi har funnet oss sjøl, fordi vi har prestert jevnt godt gjennom tre kamper. Dette gir spillerne - og meg - en ekstra trygghet, forteller Åge Hareide.

Foran dagens trening gikk han gjennom lagets grunnprinsipper med spillerne, og han er fornøyd med å kunne be dem fortsette i samme stil.

Minst like fornøyd er han nok med å kunne konstatere at ingen av førsteelleverens brikker er usikre foran morgendagens møte med Moldova.

Martin Andresen hadde riktignok en ispose på sitt kranglete kne, men landslagssjefen avdramatiserer situasjonen.

- Han har den bare på for sikkerhets skyld. Han blir bedre og bedre fra dag til dag, forteller han.

GOD STEMNING: Åge Hareide mener Martin Andresen og resten av laget nå har funnet vinnerrytmen som kan 
sende Norge til EM. Foto: SCANPIX
GOD STEMNING: Åge Hareide mener Martin Andresen og resten av laget nå har funnet vinnerrytmen som kan sende Norge til EM. Foto: SCANPIX Vis mer

Som om det ikke skulle være nok for et humørfylt landslag, så snør det heller ikke, slik det gjorde forrige gang Norge besøkte Moldova.

Tvert imot var det i dag steikende sol og brennhett på Zimbru stadion i Chisinau.

- Vi nordmenn har jo ikke akkurat vært vant med godt vær denne sommeren, men det går nok bra, smiler Hareide, som tidligere har titulert seg som «en reisende i dårlig vær».

Hareide har funnet vinneroppskriften
FRISK: Martin Andresen trengte en ispose etter treningen på Chisinau stadion i dag, men sier han blir frisk til kampene mot Moldova og Hellas.