Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide har ikke avskrevet Riise

- Jeg håper på positive nyheter fra John Arne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Arne Riise ble båret av banen på båre under sesongåpningen i Premier League i dag. Landslagssjef Åge Hareide så skaden til John Arne Riise på TV, og likte ikke det han så.

- Det var ikke noe kjekt. Men vi får vente å se hva det er for noe, sa Hareide til Dagbladet.no underveis i kampen.

Like etter dukket Riise opp på Liverpool-benken med et par krykker. BBC melder i ettermiddag at ankelen er forstuet og ikke brukket.

Hareide har ikke avskrevet Riise fra de viktige åpningskampene i EM-kvalifiseringen borte mot Ungarn 2. september og hjemme mot Moldova 6. september.

- Det så ut som et overtråkk. Det trenger ikke være så ille om han får behandling raskt. Og John Arne er en tøffing, så jeg håper på positive nyheter fra ham, sier landslagssjefen.

Benitez optimist

Da kan Hareide trolig allerede glede seg over rapportene fra Liverpool i kveld.

Manager Rafa Benitez avskriver nemlig ikke at Riise kan spille allerede tirsdag kveld mot Maccabi Haifa. Kampen mot det israelske laget skal spilles i Kiev i Ukraina.

STORE SMERTER: John Arne Riise tråkket skeivt på ankelen da han ble taklet i det han skulle legge inn. Foto: Reuters/Scanpix
STORE SMERTER: John Arne Riise tråkket skeivt på ankelen da han ble taklet i det han skulle legge inn. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Det er ganske sikkert at ikke Jamie Carragher spiller, men med Riise må vi vente og se, men han har vondt, sier Liverpool-manageren.

Ut på båre

John Arne Riise spilte fra start for Liverpool, men etter 22 minutter ble han liggende bak dødlinja ved Sheffield Uniteds mål med store smerter i venstre ankel.

Det så ut til at han tråkket kraftig over da han ble taklet i det han la inn foran mål.

Innlegget var på vei mot Craig Bellamy, som i så fall hadde hatt åpent mål, men Sheffield United-kaptein Morgan fikk headet ballen unna den nye Liverpool-spissen.

Riise forsøkte å reise seg, men ga opp og ble hentet med båre. Han holdt en hånd over ansiktet og skar grimaser mens han ble båret ut til garderoben.

Én av elleve

Åge Hareide regner med at landslagets medisinske apparat vil avklare alvoret i John Arne Riises skade så snart som mulig.

image: Hareide har ikke avskrevet Riise

- Hvor viktig er Riise for Norge i de kommende EM-kampene?

- Han er ikke mer viktig enn andre. Han er én av elleve spillere på laget. Samtidig er John Arne en spiller med stor kvalitet og rutine, sier Hareide.

Mandag klokka 12 offentliggjør Hareide troppen til de to kvalik-kampene.

• Din mening: Hvem bør spille venstreback for Norge om Riise er skadd?

BÅRET UT: Riise forsøkte å reise seg, men måtte bæres av banen. I andre omgang dukket han opp på Liverpool-benken med krykker.