Hareide henter inn Per Ciljan

Grindheim trolig ute.

• Vil du ha Per Ciljan inn i startelleveren? Ta ut ditt lag!

FRANKFURT (Dagbladet.no): Christian Grindheim ër fortsatt syk foran morgendagens EM-kvalifisering mot Tyrkia i Tyskland.

I dag henter landslagssjef Åge Hareide inn RBK-talentet Per Ciljan Skjelbred (19) som en mulig erstatter for VIF-spilleren.

Komponerer laget

- Det er sykdom i troppen. Vi henter Per Ciljan fra U21-landslaget i Frankrike. Vi regner med at når vi kommer tilbake på hotellet så er Per Ciljan på plass, sier Hareide.

- Og da skal vi sette oss ned og komponere et lag.

Rosenborg-trener Knut Tørum er stolt over at 19-åringen er hentet inn.

- Det er flott for Per og en tillitserklæring fra landslaget. Det viser at Per er der nå, som vi håpet han skulle være i fjor. Det viser også at han er i den formen vi ønsker han skal være, sier Tørum til RBK.no.

NY MANN INN I TROPPEN: Per Ciljan Skjelbred (t.v) hentes inn i troppen mot Tyrkia på grunn av sykdom. Her sammen med Steffen Iversen under Manchester-oppholdet. Foto: Scanpix
NY MANN INN I TROPPEN: Per Ciljan Skjelbred (t.v) hentes inn i troppen mot Tyrkia på grunn av sykdom. Her sammen med Steffen Iversen under Manchester-oppholdet. Foto: Scanpix Vis mer

Landslagssjefen har lagt lokk på laguttaket, men røper i dag at Grindheim var brennaktuell for en startplass på midtbanen mot tyrkerne.

- Det var litt av årsaken til at Doffen startet på Ullevaal, sier Hareide.

Grindheim sto over treninga i går og Hareide forteller at 23-åringen fortsatt er uggen. VIF-spilleren har slitt med forkjølelse helt siden ankomst Frankfurt søndag kveld. Grindheim ligger på enerom og har vært isolert fra troppen.

- Det er uvisst hvordan han er i morgen, sier Hareide.

Gøy å være med

Per Ciljan Skjelbred har ingen a-landskamper. Supertalentet fikk vist seg fram for Hareide på samlingen i Manchester tidligere i mars.

- Det er utrolig gøy å være med, så får tida vise om vi kommer tilbake seinere. Det viktigste er å gjøre jobben i Rosenborg, sa Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.no i Manchester.

Hareide sa da han tok ut troppen til Bosnia- og Tyrkia-kampene at Ciljan Skjelbred og lagkamerat Alexander Tettey lå i skorpa, men at det var litt for tidlig å ta dem med.

Hareide henter inn Per Ciljan

- Ciljan og Alex var gode under treningene i Manchester. Likevel er det litt for tidlig for dem ennå, sa landslagssjefen.

- Men de kan helt klart være aspiranter snart, la han til, og trakk fram målfarlighet som det området hvor duoen har mest å gå på.

PS! John Carew var tilbake på trening i dag etter at han fikk hvile på grunn av en sår fot i går.