Hareide holder dårlig nytt hemmelig

Men forteller om bosnisk suksess.

• Skjebnekampene direkte kl. 20: Malta - Norge og Tyrkia - Bosnia-Hercegovina

TA\'QALI (Dagbladet.no): I kveld skal det avgjøres om Norge likevel kan knipe en EM-plass på bekostning av Tyrkia, som er i førersetet etter seieren på Ullevaal på lørdag.

I dag må Norge seire på Malta samtidig som Tyrkia avgir poeng hjemme mot Bosnia-Hercegovina  - og landslagssjef Åge Hareide vil ikke fortelle spillerne sine om alt som skjer i Istanbul.

- Jeg vil få oppdateringer om hva som skjer, men jeg vil ikke informere spillerne hvis det skjer noe som er negativt for oss. Bare hvis det skjer positive ting, forteller han.

- Sånn kan jeg bruke det som en slags medisin, forklarer Hareide.

Akkurat som han gjorde i Sarajevo for en måned siden. Da spurte han spillerne i pausen om de ville ha litt ekstra ammunisjon, og så fortalte han at Tyrkia hadde tapt mot Hellas.

- Håper bosnierne spiller for æra

Men når bosnierne bruker tida før kampen til nærmest å unnskylde at de trolig kommer til å tape, sier det seg sjøl at sjansene er små.

VIL INFORMERE: Men Åge Hareide vil bare fortelle om stillingen i den andre kampen om den går Norges vei. Foto: ARNT E. FOLVIK
VIL INFORMERE: Men Åge Hareide vil bare fortelle om stillingen i den andre kampen om den går Norges vei. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer


• Les også:
- Tyrkia er bedre enn oss

- Men jeg håper likevel at bosnierne spiller for æra, slik vi ville ha gjort. Dessuten har de jo en seeding å tenke på, påpeker Hareide.

Samtidig har han merket seg de andre faktorene som taler imot bosnisk seier i kveld.

- Det er klart at når trenerne til de to lagene er kompiser – og Bosnia-Hercegovina dessuten mangler flere sentrale spillere – da blir det vanskelig, kommenterer Hareide med et skjevt smil.

Henger med hodet i skjul

Uansett jobber han aktivt med å framstå som optimistisk i møte med spillerne – kanskje mer optimistisk enn han egentlig er.

- Henge med hodet kan jeg gjøre bak lukkede dører, fastslo han på gårsdagens trening.

Til tross for at Malta er bunnlaget i gruppe C, ser han ikke bort fra at kveldens kamp kan bli en tålmodighetsprøve.

Hareide holder dårlig nytt hemmelig

- De holdt for eksempel lenge stand mot Hellas, understreker treneren som kanskje leder sin siste fotballkamp i kveld.


• Les også:
- Tenker på hva fanken vanlige folk gjør

Derimot håper han på et tidlig norsk mål, slik at tyrkerne kan bli stresset. Det mangler ikke akkurat eksempler på at de har sviktet i avgjørende kamper.


• Les også:
Sprekker dere igjen, Tyrkia?

- Hvis vi klarer å score tidlig, kan det kanskje bidra til å stresse tyrkerne litt, håper Hareide.

Norges lag (4-3-3/4-5-1): Håkon Opdal - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Bjørn Helge Riise, Vidar Riseth, Per Ciljan Skjelbred - Steffen Iversen, John Carew, Morten Gamst Pedersen.

MÅ GJØRE JOBBEN SELV: Men det hjelper fint lite for Norge med bosnisk hjelp, hvis ikke John Carew & Co. gjør jobben selv.