Hareide hyller folkets landslag

- De bommer ikke så veldig, da, sier landslagssjefen om Dagbladet.no-lesernes lag.

HOSLE (Dagbladet.no): I går ba vi deg ta ut laget som skal slå Hviterussland på Ullevaal i morgen. Vi fikk inn mer enn 7500 lag før landslagstreningen på Hoslebanen i formiddag.

Og her er Dagbladet.no-lesernes dom over hvilke 11 som skal revansjere tapet mot Italia (prosent av stemmene i parentes bak navnet):

Espen Johnsen (67.5%)

Christer Basma (60.9%)

Claus Lundekvam (79,9 %)

Vidar Riseth (69,6 %)

John Arne Riise (65.3%)

Magne Hoseth (75,8%)

Martin Andresen (67,4%)

Jan Derek Sørensen (42.0%)

Frode Johnsen (56.6%)

Morten Gamst Pedersen (78.0%)

Sigurd Rushfeldt (44.8%)

Endringer

Landslagssjefen er storfornøyd med engasjementet rundt landslaget, og vet at mange er opptatt av hvem som får sjansen fra start. Likevel er han ikke villig til å fortelle oss hvem det er som skal starte. Bare at det blir tre til fire endringer fra kampen mot Italia.

Og det betyr at laget du har tatt ut ikke kommer til å løpe ut på Ullevaal i morgen.

- Men jeg kan ikke følge folket i alt og ett heller, smiler Hareide.

Basert på treningen i formiddag ryker Christer Basma rett ut av startelleveren. Og Martin Andresen er som kjent opptatt med fødsel i dag. Derfor er han høyst usikker foran kampen i morgen.

Men bortsett fra dem, og kanskje Espen Johnsen i mål, ser laget leserne plukket ut ganske riktig ut. Eller for å bruke Hareides egne ord:

- De bommer ikke så veldig mye, da.

Liker engasjement

Åge vet at både han og landslaget er avhengig av at folk bryr seg. Derfor synes han det er positivt at så mange engasjerer seg rundt laget. Og laguttaket. Selv om han selvfølgelig legger egne vurderinger til grunn før han tar ut en ellever.

- Jeg vet jo litt mer om spillerne enn dine lesere, sier en smilende Hareide til Dagbladet.no.

- Men det er veldig positivt at folk bryr seg, og stemningen i og rundt landslaget er god. Det er viktig for oss, sier han.

Og bare for å ha nevnt det: John Carew fikk 44,3 prosent av stemmene på spissplassen, mot Rushfeldts 44,8. Så folket er splittet mellom de to måljegerne.

Og da Hareide så tallene, bare lo han. Han er kanskje i tvil selv?

GLAD FOR ENGASJEMENTET: Åge Hareide synes det er gøy at folk mener noe om landslaget. Ikke syns han Dagbladet.nos lesere var så langt unna med laguttaket til i morgen heller.