Hareide hylles for språk - refses for sjarm og klesstil

Dansk storavis evaluerer den potensielle landslagssjefen.

MALMÖ-TRENER:  Åge Hareide på gårsdagens pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix
MALMÖ-TRENER: Åge Hareide på gårsdagens pressekonferanse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Malmö - Paris Saint-Germain, på Viasat 4 klokka 20.45

(Dagbladet): Malmö står på hodet før kveldens kamp mot Paris Saint-Germain i Champions League. I går snakket trener Åge Hareide på en pressekonferanse, og til stede var blant annet den danske avisa Ekstra Bladet.

Hareide er for tida heit i Danmark av naturlige årsaker: Kanskje blir han ny landslagtrener etter Morten Olsen.

Reportasjeturen til Malmö har munnet ut i en dobbeltside i dagens papirutgave av Ekstra Bladet. Der blir Hareides innsats på pressekonferansen evaluert på flere punkter:

• Språk. Humor. Åpenhet. Sjarm. Klesstil. Framtreden.

I OVERSKRIFTENE: Dagens utgave av Ekstra Bladet.
I OVERSKRIFTENE: Dagens utgave av Ekstra Bladet. Vis mer

Så vidt vi kan bedømme kommer nordmannen brukbart ut av evalueringen. Han scorer best på punktet om språk, der han får fem av seks stjerner.

- Den 62 år gamle nordmannen er vesentlig enklere å forstå enn landsmannen Ståle Solbakken, selv om det kanskje ikke sier så mye. Han snakket fint svensk med norsk aksent, skriver Ekstra Bladet.

Færrest stjerner Færrest stjerner får Hareide for sjarm og klesstil.

Om sjarmen heter det blant annet (tre av seks stjerner):

- Det er ingen folkeforfører som blir dansk landslagstrener, men han er heller ikke et grått steinansikt. Nordmannen blir beskrevet som et følelsesmenneske, og du er sjelden i tvil om hvilket humør han er i.

Om klesstilen (to av seks stjerner):

- Åge Hareide kom direkte fra treningsbanen, og det forklarer klesvalget: En mørk Malmö-treningsdrakt fra Puma. Sånn vinner du ikke konkurransen på Champions Leagues catwalk, men det er nordmannen trolig likegyldig til.

Stjernene Videre får Hareide disse stjernene:

• Humor - fire av seks stjerner.

• Åpenhet - fem av seks stjerner.

• Framtreden - fire av seks stjerner.

Hareide har selv bekreftet interessen fra det danske fotballforbundet.

Utover dette ønsker han ikke å svare på spørsmål, før sesongen er over med Malmö. To kamper gjenstår i gruppespillet i Champions League - hjemme mot PSG i kveld og borte mot Real Madrid 8. desember.

Hovedpersonen: Zlatan Når det gjelder selve kampen i kveld, blir Hareide neppe hovedpersonen. Alt dreier seg om Zlatans hjemkomst, i heksegryta på Swedbank Stadion.

- Det blir et minne for livet. Jeg gleder meg, og jeg skal nyte kampen. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si, sa Zlatan tirsdag.