Hareide i hardt vær igjen

- Forbereder oss til kamp som vanlig.

• Kroatia - Norge: Følg privatlandskampen på Dagbladet.no kl. 20.15!

RIJEKA (Dagbladet.no): - Deilig at det for en gangs skyld er godt vær når vi er på tur, sa en smilende landslagssjef Åge Hareide straks etter landing i Rijeka mandag.

Hareide til Dagbladet 31. mars 05: - Vi har ikke trent på snøballkrig.

Men godværet varte ikke lenge. I går begynte det så smått å regne, og i natt har det høljet ned.

Usikre baneforhold

Både Norges fotballforbund og TV3 inspiserte baneforholdene i formiddagstimene, og de siste rapportene går ut på at kampen blir sparket i gang - med forbehold for svært mye regn utover dagen.

- Vi forbereder oss til kamp som normalt, sier landslagets pressetalsmann, Jon Mørland, til Dagbladet.no.

Spørsmålet er hva som skjer hvis det fortsetter å hølje ned i Rijeka, slik Dagbladet.nos værvarsel tyder på.

IKKE FØRSTE GANG: Åge Hareide plasket rundt i vannpyttene på Karaiskaki stadion i oktober. Kampen mot Hellas ble utsatt mens banemannskapene skuffet vann av gressmatta. Foto: Scanpix
IKKE FØRSTE GANG: Åge Hareide plasket rundt i vannpyttene på Karaiskaki stadion i oktober. Kampen mot Hellas ble utsatt mens banemannskapene skuffet vann av gressmatta. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvis det fortsetter å regne, kan det kanskje spøke for kampen. Uansett spørs det hvor gode spilleforholdene blir etter hvert, sier TV3-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.no.

Treninger flyttet

Kantrida stadion, hvor kveldens privatlandskamp skal spilles, ligger i bunnen av en høy skråning, helt nede ved Kvarnerbukta i Adriaterhavet.

- Jeg har fått opplyst at sjøvann fra undersiden bidrar til at banen ligger utsatt til, sier Stokke, som er opptatt av baneforholdene på stedene han besøker.

Allerede før torden-skurene satte inn, var banen så sårbar at treningene ble flyttet til Orijent stadion, en drøy halvtimes kjøretur unna.

- Dårlig vær har etter hvert blitt en «følgesvenn» for Hareide. Men vi får bare håpe at forholdene blir gode nok til at vi får en ordentlig generalprøve foran de viktige kampene mot Bosnia-Hercegovina og Tyrkia, kommenterer Stokke.

- Det trenger særlig de hjemlige spillerne, legger han til.

• Sjekk værvarslet: Hvordan er værutsiktene der du er?.