Hareide i strupen på egne supportere

- Dumme fans.

VIL HA SLUTT PÅ FANSENS IDIOTI: Midt i gledesrusen over endelig å kvalifisere seg til Champions League med Malmø rettet Hareide en pekefinger mot de av supporterne som fikk kampen mot Salzburg stoppet i går. - Vi kan ikke spille Champions League på denne måten, sa han til Expressen.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpix
VIL HA SLUTT PÅ FANSENS IDIOTI: Midt i gledesrusen over endelig å kvalifisere seg til Champions League med Malmø rettet Hareide en pekefinger mot de av supporterne som fikk kampen mot Salzburg stoppet i går. - Vi kan ikke spille Champions League på denne måten, sa han til Expressen.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Til tross for at både Malmø og resten av Sverige gikk bananas av Hareides Champions League-avansement, var ikke alt rosenrødt for den norske treneren etter kampen.

På grunn av egne supporteres idioti under kampen.

I begynnelsen av andreomgang, på stillingen 2-0 til Malmø, tente deler av hjemmefansen bak Salzburg-målet opp bengalske lys på stadion. Etter kort tid hadde de røyklagt såpass mye av banen at dommeren valgte å stoppe spillet.

Bare tilsnakk fra Malmøs keeper Robin Olsen, som hadde løpt over hele banen for å si ifra, fikk fansen til å slukke flammene, skriver den svenske avisa Expressen.

Hareide selv var i harnisk etter kampen. Nordmannen tok til orde for å kaste ut dem som fyrer opp bengalske lys på stadion.

- De skjønner ikke hvor mye de ødelegger for oss. De tror det er kult å se på de der lysende greiene, men det er det ikke. Det er noe dritt, sier Hareide til Expressen, og utdyper:

- De bryter opp kampen for oss, og så blir vi kalde. Våre dumme fans gir dem en sjanse til å omgruppere seg og komme tilbake i kampen, det synes jeg ikke er bra. De må slutte, og vi må få dem ut, fastslår han.

Også stjernespissen Markus Rosenberg innrømmer at han ble irritert på dem som fyrte opp lysene underveis i kampen.

- Mange av gangene var vi jo også i en flytsone der de ikke skapte noenting og var frustrerte. Da vil du ikke at ditt eget publikum skal stoppe deg i flyten. Det er veldig frustrerende når du virkelig vil at minuttene bare skal tikke avgårde, da vil du ikke ha avbrudd i spillet, sier han til Aftonbladet.

• I ettermiddag trekkes gruppene i Champions League. Åge Hareide og Malmø er dårligst seedet i trekningen og får garantert god motstand når gruppespillet begynner.