Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide ikke skremt av fem Tyrkia-mål

- Umulig å si hvor gode de er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Tyrkia - Moldova 5-0. Hakan Sükür (35) var i kjempeslag onsdag kveld, og banket inn hele fire mål mot Moldova. Tre av dem kom før pause, og da var allrede kampen avgjort.

Moldova - som tapte 2-0 for Norge på Ullevaal tidligere i høst - hadde ingen sjanse, og Sanli Tuncay scoret også i 5-0-seieren til Tyrkia.

Åge Hareide var til stede i Tyskland, og han ble ikke veldig skremt av tyrkerne.

- Moldova var veldig svake, og nesten ikke til å kjenne igjen. Den første halvtimen skjedde det ikke noen ting, og så scoret Tyrkia tre kjappe og da var kampen avgjort, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Bra å score fem

Landslagssjefen hadde håpet på en annen type kamp, slik at han kunne tatt med seg verdifull informasjon om vår kvalikmotstander hjem til Norge.

- Det er nesten umulig å si hvor gode Tyrkia er, men det er uansett bra å score fem mål, sier Hareide.

Sükür har nå scoret 44 mål på 88 landskamper og det blir viktig for Norge å stoppe denne mannen til våren.

KNUSTE MOLDOVA: Tyrkia banket Moldova 5-0, og Hakan Sükür scoret fire ganger. Foto: AP
KNUSTE MOLDOVA: Tyrkia banket Moldova 5-0, og Hakan Sükür scoret fire ganger. Foto: AP Vis mer

- Han gjorde ikke så mye annet enn å score de målene, men det er jo viktig i fotball.

Kampen gikk for tomme tribuner på VM-stadionet i Frankfurt. Etter at tyrkerne ble slått ut i kvalifiseringen til VM av Sveits, rant begeret over for flere spillere og ledere i Istanbul. Sveits-spillere ble angrepet, og FIFA dømte Tyrkia til å spille for tomme tribuner minst 50 mil fra landets grense.

- Det var veldig spesielt. Helt surrealistisk egentlig, å se en landskamp med denne ramma, sier Hareide til Dagbladet.no.

Norge møter Tyrkia 28. mars neste år, fire dager etter hjemmekampen mot Bosnia. Også de norske guttas kamp mot Tyrkia skal spilles foran tomme tribuner, trolig i Tyskland.

Malta slo Ungarn

Malta vant 2-1 mot Ungarn tidligere i kveld, og ungarerne ligger dermed nest sist i gruppa.

Michael Mifsuds spisspartner André Schembri ble den store helten for øyboerne. Han scoret begge målene i kampen, 1-0 i det 13. minutt og 2-1 i det 52. minutt.

Sandor Torghelle utliknet for Ungarn i det 19. minutt, men håpet om å vende til seier ble redusert da Vilmos Vanczak ble sendt av banen med rødt kort før pause.

image: Hareide ikke skremt av fem Tyrkia-mål

I den siste kampen i Norges gruppe vant Hellas hele 4-0 på bortebane mot Bosnia. Angelos Kharisteas scoret allerede etter ni minutter.

Fem minutter ut i 2. omgang ble Sasa Papac utvist for hjemmelaget, og mot slutten raknet de helt. I løpet av de åtte siste minuttene scoret grekerne tre ganger, ved Khristos Patsatzoglou, Georgios Samaras og Kostas Katsouranis.

Dermed har grekerne - som Tyrkia - full pott etter de tre første kampene.

Debatt

Hvilket lag i den norske gruppa frykter du mest?

USIKKER PÅ TYRKIA: Åge Hareide sier det er vanskelig å si hvor gode Tyrkia egentlig er.