Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide irritert over Nordtveit-mas

- Drøyt å lansere en 17-åring.

Åge Hareide la ikke skjul på irritasjon over å måtte svare på spørsmål om unggutten Håvard Nordtveits landslagskandidatur.

- Det er drøyt å lansere en 17-åring som landslagsmidtstopper. En ting hadde vært om han hadde spilt i Arsenal, men det har han ikke gjort. Han har vært skadet. Vi følger med ham, men det er mest med tanke på at han kan bli en bra midtstopper for Norge på lang sikt, sa Hareide etter å ha lagt fram troppen mot Wales i dag.

Selv om Nordtveit hever lønn hos Arsenal, og Hareide prioriterer utenlandsproffer, er det for tidlig for ham.

- Først må han levere, så kan vi snakke om landslaget. Se på de stopperne vi har allerede. Brede Hangeland og Erik Hagen var våre beste i kvalifiseringen, og vi har opparbeidet oss en av de mest stødige bakre firere i Europa, mener landslagssjefen.

- Men slik er det. Hver gang noen gjør en god kamp i norsk eliteserie, så blir jeg oppringt av noen som vil ha ham på landslaget. Da har man ikke oversikt over hva som kreves.

Foran sin tredje kvalifisering som landslagssjef skjerper Hareide kravene særlig til det mentale.

- Nåløyet må være trangt, det holder ikke med en god prestasjon. Hvis jeg tar inn en unggutt og han gjør en feil, så kan han være ferdig for de neste årene. Man må være forberedt også oppe i skallen for å spille på landslaget, sier han.

(NTB)

image: Hareide irritert over Nordtveit-mas
TILBAKE FRA SKADE: Håvard Nordtveit sleit med voksesmerter og var ute av spill for Arsenal-reservene fra september til januar. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
TILBAKE FRA SKADE: Håvard Nordtveit sleit med voksesmerter og var ute av spill for Arsenal-reservene fra september til januar. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
FOR TIDLIG: Åge Hareide mener Nordtveit først må spille for Arsenal, før landslaget er aktuelt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media