Hareide jubler ikke for Bolton-Braaten

- Kunne heller dratt i desember.

(Dagbladet.no): Både Knut Tørum og Rune Bratseth skulle gjerne beholdt Daniel Braaten i Rosenborg framfor å slippe ham til Bolton midt i sesongen.

Det ønsket deles av Åge Hareide.

Selv om det i utgangspunktet er i landslagets interesse å få flere nordmenn i Premier League, frykter Hareide at Braaten vil slite benken når Norge går inn i en ekstremt viktig landslagsperiode i høst, hvor fem kamper avgjør om Norge blir å finne i EM neste sommer.

Håper på flying start

Med det i bakhodet hadde Hareide helst sett at Braaten ble værende i Tippeligaen en stund til.

- Det hadde kanskje vært best om han ble der han var.Med tanke på vår bruk av Daniel, tror jeg han ville fått best matching i trygge omgivelser i Rosenborg. Men for guttens egen mulighet til å spille på et høyere nivå, vil Bolton og Premier League være et godt valg, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Men for landslagets del mener du det er uheldig at Braaten går til Bolton nå?

- Til å begynne med er det kanskje negativt. Faren i en innkjøringsperiode er at det er stor kamp om plassene, og usikkerhet rundt det. Vi får satse på at han slipper raskt til og viser kvalitetene han har. Da kan han få en flying start, sier landslagssjefen, som trekker fram Morten Gamst Pedersen som et eksempel på en spiller som sleit med å tilpasse seg.

VILLE HATT BRAATEN I RBK: På kort sikt mener Åge Hareide det hadde vært bedre for landslaget om Daniel Braaten hadde blitt værende i RBK en stund til. Landslagssjefen frykter at Braaten havner på benken i perioden hvor Norge skal spille viktige kvalifiseringskamper. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
VILLE HATT BRAATEN I RBK: På kort sikt mener Åge Hareide det hadde vært bedre for landslaget om Daniel Braaten hadde blitt værende i RBK en stund til. Landslagssjefen frykter at Braaten havner på benken i perioden hvor Norge skal spille viktige kvalifiseringskamper. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer

- Erfaringsmessig er det mange som har slitt benken den første tida. Jeg tenker mest på Morten Gamst Pedersen, hvor det gikk litt trått før han ble vant til det høyere tempoet i Premier League. Det er en tøff liga å spille i. For min del kunne Daniel gjerne gått til Premier League i desember, men nå får han ta utfordringen. Det er i hvert fall spennende med spillere til Premier League, sier Hareide.

Førsteinntrykket viktig

Hareide håper Braaten gir Bolton-manager Sammy Lee et bunnsolid førsteinntrykk - noe han tror blir helt avgjørende for 25-åringens muligheter til å gjøre rask suksess i England.

- Når man drar til nye omgivelser, er førsteinntrykket veldig viktig. Det er det som vil sitte i ham (Sammy Lee), så jeg håper han får se Daniels fine egenskaper med en gang, at han tar fram alt han har av kjempekrefter og fart, sier Hareide.

Selv kjenner han Sammy Lee personlig, og de to har møttes på fotballbanen flere ganger. Hareide tror Braaten har vært heldig med manageren.

- Sammy Lee er en fin type, jeg er glad for at Daniel kommer under hans vinger. Jeg har spilt mot Sammy flere ganger da han spilte for Liverpool. Han var ikke så store karen, men han var en hardtarbeidende jævel, sier Hareide og ler godt.

At Braaten bosetter seg i et område hvor både Ole Gunnar Solskjær, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise holder til i nærheten, ser Hareide på som et stort pluss.

- I Manchester havner han midt oppi et bra kobbel av spillere. Det er viktig at han bruker det nettverket, og ikke minst fint for meg når jeg skal på besøk, sier Hareide.

Hareide jubler ikke for Bolton-Braaten
<B>TIL BOLTON:</B> Åge Hareide mener det er veldig viktig at Sammy Lee får et positivt førsteinntrykk av Daniel Braaten.