SLUTTER UTEN SUKSESS: Åge Hareide lover å gi seg om Viking ikke kjemper "helt der oppe blant topp fire" neste sesong. 
Foto: Marius Knutsen / SCANPIX
SLUTTER UTEN SUKSESS: Åge Hareide lover å gi seg om Viking ikke kjemper "helt der oppe blant topp fire" neste sesong. Foto: Marius Knutsen / SCANPIXVis mer

Hareide kan sies opp uten sluttpakke etter neste sesong

Men lover å slutte om Viking ikke er i toppen.

Åge Hareide stiller store krav til seg selv. Hvis Viking ikke kjemper i toppen neste sesong, slutter han.

Tirsdag ble det klart at Hareide går over i en ny rolle som manager i Viking fra neste sesong. Han har ambisjoner om å gjøre stavangerklubben til et topplag, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg er ikke interessert i å oppta plassen bare for å gjøre det. Det blir bare tøvete å være her for å heve lønn. Dersom jeg ikke ser klar framgang og Viking kjemper helt der oppe blant topp fire i 2012, gir jeg meg, sier Hareide til avisen.

Han har skrevet under en ny toårskontrakt. Den inneholder en klausul om at kontrakten kan sies opp av begge parter etter første sesong. Hvis det skjer, trenger ikke Viking å betale Hareide noen sluttpakke.

- Dette var noe begge parter ønsket. Hvis vi ikke lykkes, er det en gjensidig mulighet for fristilling etter én sesong, sier avtroppende styreleder Ole Rugland til Stavanger Aftenblad.

Hareide har stor tro på suksess neste sesong.

- Vi har allerede en veldig god tropp som vi skal bygge videre på. Det at vi klarte å snu motgangen, gjør meg ekstremt stolt og optimistisk med tanke på framtiden. I tillegg får vi inn ressurser på trenersiden som vil styrke oss, sier Hareide.

(NTB)