Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide kaster Djurdjic rett inn på laget mot Celtic

Haugesunds gamle spissduo skal skyte Helsingsborg til Champions League.

MÅLGARANTISTER: Nikola Djurdjic og Thomas Sørum hadde mye å feire da de spilte sammen i Haugesund. I kveld gjenforenes de i Helsingborg. 
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
MÅLGARANTISTER: Nikola Djurdjic og Thomas Sørum hadde mye å feire da de spilte sammen i Haugesund. I kveld gjenforenes de i Helsingborg. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Åge Hareide fikk spissen han ønsket seg. Allerede i kveld skal Nikola Djurdjic og Thomas Sørum skyte Helsingborg til Champions League.

I slutten av forrige uke mistet Helsingborg-trener Åge Hareide sin toppscorer Alfred Finnbogason til Heerenveen. I går fikk han akkurat den erstatteren han ønsket seg. Helsingborg låner Nikola Djurdjic fra Haugesund ut sesongen.

- Da vi mistet Finnbogason, ga jeg ledelsen beskjed om at Djurdjic var spissen jeg ville ha. Heldigvis gikk det i orden, og det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Hareide.

Rett inn på laget Overfor Dagbladet bekrefter han at Tippeligaens toppscorer går rett inn på laget når det svenske mesterlaget møter skoteske Celtic til playoff i Champions League-kvalifiseringen i kveld. Der gjenforenes han med sin gamle spissmakker Thomas Sørum.

Sammen utgjorde de et av Tippeligaens mest fryktede spisspar før Sørum dro til Helsingborg i fjor sommer.

- Jeg og Thomas er helt ulike som spisser, og vi er et veldig effektivt spisspar, sier Djurdjic til Helsingborg Dagblad.

- Kan gå fort Åge Hareide legger ikke skjul på at han håper å gjenskape nettopp den magien.

- De hadde et veldig fint samarbeid, det er derfor jeg så gjerne ville ha Djurdjic, bekrefter han.

- Hvor mye tid trenger de for å få samspillet til å sitte igjen?

- Det tror jeg kan gå veldig fort, sier Hareide.

Og det må det hvis Åge Hareide endelig skal få oppfylt drømmen om endelig å lede et lag i Champions League. For Celtic er en formidabel utfordring i det siste hinderet før gruppespillet. Og grunnlaget må legges hjemme på et fullsatt Olympia i kveld.

Sørum toppscorer - Det viktigste blir ikke å slippe inn mål, ettersom bortemål teller dobbelt. Det betyr at vi må ta utgangspunkt i en stram defensiv organisering. Og så må vi utnytte de defensive svakhetene Celtic har. De har vi kartlagt, og vi vet hvordan vi skal gjøre det, sier Hareide.

Helsingborg har til nå slått ut The New Saints fra Wales og Slask Wroclaw fra Polen. Thomas Sørum har bidratt med fire mål og er med det klubbens Europa-toppscorer til nå.

Hvis Helsingborg taper playoffen mot Celtic, går de rett inn i gruppespillet i Europa League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media