Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide knust av serielederen

Fortsatt jumbo i Sverige.

SJANSELØSE MOT AIK: Åge Hareides Örgryte er fortsatt tabelljumbo etter 0-3 borte mot serieleder AIK. 
Foto: Adam Ihse / SCANPIX
SJANSELØSE MOT AIK: Åge Hareides Örgryte er fortsatt tabelljumbo etter 0-3 borte mot serieleder AIK. Foto: Adam Ihse / SCANPIX Vis mer

|||

Åge Hareides Örgryte kunne tatt steget vekk fra jumboplassen i Sverige, men et klart 0-3-tap for AIK satte en effektiv stopper for det.

For AIK-fansen ble det nok en jubelkveld, mens Hareide måtte forlate Råsunda vel vitende om at han fortsatt leder bunnlaget i Allsvenskan. Og tapet var det fint lite å si på.

Martin Kayongo-Mutumnas finter og etterfølgende avslutning ga AIK 1-0 på tampen av første omgang, mens Markus Jonsson var sikker som vanlig da han ordnet 2-0 fra straffemerket.

Ivan Obolo sørget for tremålsseier, da han like før slutt scoret sitt niende mål for sesongen. Seieren smakte svært godt for serieleder AIK.

- Vi leder serien og Djurgården rykker ned, sang AIK-fansen. Et klart stikk til Stockholm-rivalen, som er to poeng foran Örgryte. Også det tredje hovedstadslaget, Hammarby, risikerer å rykke ned.

Hammarby har 19 poeng, like mange som Djurgården. Dermed ligger det an til at AIK for første gang i historien skal plukke med seg flere poeng enn de to rivalene får til sammen. Så langt står det 47-38 til AIK over rivalene.

For Hareides lag ble mandagens kamp ekstra vanskelig siden både Marcus Allbäck og Pavel Zavadil var borte. I neste kamp, mot Trelleborg, må laget klare seg uten David Leinar, som mandag fikk sitt tredje gule kort for sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media