FORBANNA: Åge Hareide konstaterer fra sidelinjen at motgangsbølgen skyller ekstra hardt over Viking i sesongstarten. FOTO: Svein-Ove Ekornesvåg/Scanpix
FORBANNA: Åge Hareide konstaterer fra sidelinjen at motgangsbølgen skyller ekstra hardt over Viking i sesongstarten. FOTO: Svein-Ove Ekornesvåg/ScanpixVis mer

Hareide krever mer mandighet

Hareide roper nok en gang etter mer testosteron. - Menn skal være menn på mitt lag.

||| ÅLESUND (Dagbladet): Som landslagssjef ville han mønstre spillere som med stolthet kunne bære den etter hvert så berømte «staken».  Etter søndagens 3-1-tap mot Aalesund, tordner det nok en gang fra Hareides munn. Det er langt fra nok at du har y-kromosomet.

Nå skal y-en være skikkelig bold.

- Jeg kan ikke forlange at juniorene i Viking skal bli menn over natten. Men jeg kan forlange at menn skal opptre som menn, slo Hareide sarkastisk fast ovenfor Dagbladet etter kampen.

JuniorspillereDet er slik Hareide vil beskrive innsatsen til enkelte av sine spillere i søndagens bortetap: At de etablerte fremstod som juniorspillere og fraskrev seg ansvar.

Han lot det klart skinne igjennom at mange lever svært farlig i fremtiden. Om Viking-stallen var bredere og mindre skadeutsatt, ville laget sett svært anderledes ut i neste serieomgang.

«Kyllingrekke»Vikingtreneren påpekte at Viking er svært sårbare med mange sentrale spillere ute. Fire juniorspillere var innvollvert i søndagens tap. Men Hareide er også mannen som innførte begrepet «kyllingrekka» da han i 1997 hadde juniorspillerne Stian Ohr, Thomas Mork og Anders Hasselgård i startoppstillingen for Molde.

Den gang slo «kyllingrekka» til.

Det gjorde også 17-åringen Markus Henriksen for Rosenborg i søndagens sene kveldskamp mot Odd. Henriksen puttet likesågodt to mål. Men Hareide har ingen høye forventninger til egne unggutter.

Mannlig Y-kromosom. Dette bør fremstå mer synlig i Viking-laget, mener Hareide. Foto:Wikipedia
Mannlig Y-kromosom. Dette bør fremstå mer synlig i Viking-laget, mener Hareide. Foto:Wikipedia Vis mer

Sårbare- I Molde fikk jeg jo trent skikkelig med «Kyllingrekka». Per dags dato er Viking fryktelig sårbare og det er vanskelig og avgjøre kampen med 17-18-åringer, sa han.

Ifølge Hareide ser det ikke ut til at motgangen har noen ende. Og han la frem en rekke punkter som en forklaring på hvorfor Viking ble totalt overkjørt i førsteomgang:

- Noen få spillere dro lasset mens andre sluntret unna. Vi mangle guts og vilje innen for Aalesunds 16-meter. Det var feil dommeravgjørelse ved 1-0-scoringen. Johan Arneng løp rett inn i backen vår. Straffesparket så billig ut og Aarøy falt svært lett i mine øyne. Men når alt kommer til alt, handler det om å opptre som mannfolk, altså!

Hareides lille lyspunkt var at Viking hevet seg i andre omgang og leverte et spill han selv mener var på høyde med Aalesund.