Hareide kritiserer Mourinho

Mener Chelsea-treneren ødelegger for både trenere og dommere.

Landslagssjef Åge Hareide er kritisk til Chelsea-manager Jose Mourinhos utskjelling av den svenske toppdommeren Anders Frisk. Svensken har gjort det klart at han gir seg som dommer. Presset blir for stort.

- Vi trenere må passe renommeet vårt, og ikke nøre opp under problemer for dommerstanden. Dommerne er en nødvendig del av fotballen, sier Hareide til NRK.

- Slike uttalelser som Mourinho kom med er ødeleggende for både dommere og trenere. Han gjør en god jobb med klubben, men slike uttalelser han kom med der virker legitimerende for andre til å gjøre det samme. Vi som trenere må passe oss der, sier Hareide.

Mourinho har tidligere fått kritikk fra blant andre UEFAs dommersjef. Volker Roth kalte Chelsea-manageren «fotballens fiende».

Det utsagnet kan føre til at Roth blir saksøkt. Mourinho truer nemlig med sivilt søksmål hvis ikke Roth trekker tilbake beskyldningene han kom med i kjølvannet av at Frisk trakk seg som følge av trusler og hets.

Mourinho kom med hard kritikk og anklaget Frisk for å ha snakket med Barcelona-manager Frank Rijkaard i pausen da de to klubbene møttes første gang i mestercupen.

Frisk har uttalt at han har følt seg som et «jaget dyr».

(©NTB)

- MÅ PASSE PÅ RENOMMEET: Åge Hareide er kritisk til Chelsea-sjefen Jose Mourinho.