<strong>MØTER KROATIA:</strong> Åge Hareide og Danmark møter Kroatia i åttedelsfinalen i VM. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP Photo / NTB Scanpix
MØTER KROATIA: Åge Hareide og Danmark møter Kroatia i åttedelsfinalen i VM. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Åge Hareide om kritkken:

Hareide ler av kritikken:
- Skaff dere en ny ekspert

Kritikken har haglet mot Danmark på grunn av måten de avanserte til åttedelsfinalen i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danmark sikret seg en plass i åttedelsfinalene i VM etter at de spilte 0-0 mot Frankrike i gruppespillets siste og avgjørende kamp.

Likevel har Åge Hareide og hans disipler måttet tåle kritikk for måten de avanserte fra gruppa bestående av Frankrike, Peru og Australia.

- I mange år klaget vi på norsk fotball. Nå spiller vi selv Drillo-fotball av verste sort, sa fotballekspert i Ekstra Bladet, Stig Tøfting, i et intervju i går.

- Jeg har ikke sett et verre dansk landslag på den tid jeg kan huske, så jeg er langt fra begeistret, fortsatte Tøfting.

Tøfting, som står med 41 landskamper for Danmark, spådde før VM at danskene ikke kom til å gå videre til åttedelsfinalen.

Overfor Ekstra Bladet svarer Åge Hareide på kritikken med et glimt i øyet.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg skal stole på Stig Tøfting som ekspert. Dømte ikke han oss ut etter gruppespillet? Dere burde kanskje skaffe dere en ny ekspert, sier Hareide til den danske avisa.

Saken fortsetter under videoen.

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Eriksen slår tilbake

Tottenham-playmakeren Christian Eriksen påpeker også at Tøfting dømte dem ut av VM etter gruppespillet.

- Jeg tror ikke kritikken betyr noe for oss. Folk får skrive og si hva de vil. Det gjelder også dere. Alle har sin egen mening. Det har «Tøffe» høyst sannsynlig også, sier Eriksen.

Tøfting hevder i sin kritikk at resten av landslaget er medskyldige i at den danske stjernespilleren ikke har nådd toppnivået sitt i VM.

Den påstanden forkaster Eriksen.

- Jeg vil ikke gi noen av mine lagkamerater skylden for at jeg ikke spiller godt. Det har ikke en dritt med det å gjøre, sier Eriksen.

Tottenham-spilleren står med ett mål og én målgivende. Den danske teknikeren har også løpt mest av samtlige spillere i årets VM, viser FIFAs statistikk.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>LØPSMASKIN:</strong> Christian Eriksen har løpt 36,4 km hittil i årets VM. Det er mer enn noen andre. Maxim Shemetov / Reuters / NTB Scanpix
LØPSMASKIN: Christian Eriksen har løpt 36,4 km hittil i årets VM. Det er mer enn noen andre. Maxim Shemetov / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Møter Kroatia

Danmark møter Kroatia i åttedelsfinalen i VM. Kampen spilles søndag klokka 20.00.

Den danske pressen har valgt å fokusere på duellen mellom Eriksen og Kroatia-stjernen Luka Modric før storoppgjøret.

Modric forlot Tottenham til fordel for Real Madrid i 2012. Året etter kom Eriksen til Tottenham, og overtok playmakerrollen som kroaten tidligere hadde hatt.

Assistenttrener Jon Dahl Tomasson sier at han ville valgt Eriksen om han kunne velge mellom de to stjernene.

- Eriksen er mer kampavgjørende i form av mål, assist, og å være tredje sist på ballen, sier Tomasson til Berlingske Tidende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer