Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide likt med Eggen

Åge Hareide er blitt genierklært etter RBKs fabelaktige vårsesong. Men faktisk tok laget like mange poeng med Nils Arne Eggen i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor er ikke Åge Hareide i tvil om hvor lista skal legges i ukene og månedene framover.

- Høstsesongen skal bli like god som vårsesongen vår. Det er selvsagt et mål, nesten et krav, vi setter oss selv, sier Hareide til Dagbladet.

Han tror ikke sammenlikningen mellom høst- og vårresultatene er nøyaktige nok til å vise noen trender.

- Da må man sammenlikne over lengre tid. Det er nok litt tilfeldigheter. Men Rosenborg har jo alltid vært veldig gode på høsten. Og det henger jo sammen med Champions League, som ofte gir laget et løft.

- Å kvalifisere seg i år vil nesten være alfa omega for oss, sier Hareide.

Kontinuitet

Men Hareide bør kanskje studere tallene fra høst- og vårtabellen litt grundigere. Påfallende mange lag har fortsatt trenden de slapp i fjor høst. På tabellen er det bare tre lag som skiller seg ut.Bodø/Glimt har hatt en vesentlig bedre vår (22 poeng) enn høst (16 poeng). Molde og Lillestrøm har sviktet tilsvarende andre veien. MFK tok 24 poeng i fjor høst, bare 17 i år. LSK-høsten var gul med 23 poeng i fjor. I vår tok de bare 15 poeng.

Ellers viser poengstatistikken en påfallende kontinuitet. Lyn har gjort en like bra vårsesong som høstsesong i fjor med 16 poeng. Kanskje viser det at vårsesongen i fjor bare var et heldig blaff?Vålerenga har faktisk tatt flere poeng i vår (14), enn de gjorde i fjor høst (13). Cuptriumfen skjulte kanskje en nedadgående trend i laget?Viking og Stabæk har prestert omtrent det samme som i fjor høst. Og ligger begge i toppen. Det samme har Odd.

Ikke frelser

Sogndal har vært sesongens overraskelse ved siden av Bodø/Glimt. Og det har gitt trener Jan Halvor Halvorsen status som frelser i saftbygda. Men treneren bør da vite at forgjengerne hans tok ett poeng mer på de 13 kampene på høsten i fjor (22), enn laget til Halvorsen har tatt i vår (21).

- Er jeg blitt kalt frelser? Nei, jeg vet ikke det, humrer Halvorsen.

- Jeg tror disse tallene er litt tilfeldige. Men min viktigste jobb har vært å videreutvikle de mange unge spillerne i klubben, og få dem til å prestere på et mer stabilt nivå.

Og det har han lyktes med. Mens Sogndal i fjor høst var et baktungt kontringsorientert lag med et 5- 4- 1-system, innpisket av en forsvarsanalytisk Harald Aabrekk, så framstår fruktbygdas sønner i år som et mer positivt angrepslag i 4- 3- 3.

- Spillestilen er lagt om litt. Og vi har spilt noen veldig gode kamper, der våre mange teknisk gode spillere har fått vist seg fram, sier Halvorsen.

LIKE GODE: Nils Arne Eggen kan fornøyd konstatere at arvtakeren har gjort det like bra som han sjøl.