Hareide med raseri-utbrudd etter Malmö-triumfen

- Jeg liker det ikke.

SINT:  Malmö-trener Åge Hareide. FOTO: NTB SCANPIX
SINT: Malmö-trener Åge Hareide. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Malmö - Olympiakos 2-0 (1-0)

MALMÖ (Dagbladet): Trener Åge Hareide og hans Malmö sørget for en festaften da Olympiakos ble slått 2-0 onsdag kveld. Klubben er dermed fortsatt med i kampen om avansement fra gruppespillet i Champions League.

Les kampreferat her.

Til manges overraskelse var Hareide ikke like blid da han dukket opp på pressekonferansen etter kampen - rundt klokka 23.15.

Nordmannen startet med en tirade, på bakgrunn av en episode fra dagen før.

- Ikke disrespekt - Jeg vil bare presisere én ting, åpnet han.

- På pressekonferansen før kampen fikk jeg et spørsmål om jeg syntes Olympiakos var bedre eller dårligere enn Salzburg (laget Malmö slo ut i kvalifiseringa). Det eneste jeg sa er at de er dårligere enn Salzburg. Det har ingenting med disrespekt å gjøre.

Han fortsatte:

- Det jeg ikke liker er at dette blir brukt som et fyrverkeri når Olympiakos (trener og spiller) kommer på podiet her. Det liker jeg ikke. Dere får stille deres egne spørsmål, freste Hareide.

Irritert Olympiakos-trener Michel var tydelig irritert på nordmannen, og dette preget også avisoverskriftene i Sverige onsdag.

- Hvis Åge er like god i kampen som han var på pressekonferansen, så har vi ingen sjanse. Det er imponerende at han vet så mye om vår klubb, sa Michel.

På pressekonferansen etter Malmö-triumfen var Hareide tydelig på at han mente «konflikten» var konstruert av svenske medier. Han tok ordet, før noen i det hele tatt rakk å stille et spørsmål.

At tolken i presserommet hadde problemer med å oversette tiraden til gresk, gjorde ikke Hareide blidere. Resten av pressekonferansen foregikk derfor på engelsk.

Skrøt av Rosenberg Hareide ble hyllet av over 20.000 tilskuere, som sang navnet hans etter 2-0-seieren. Selv var han opptatt av å skryte av laget, og særlig tomålsscorer Markus Rosenberg.

- Han har vært fantastisk for oss hele sesongen. Han er så viktig for oss med sin erfaring, og han sprer selvtillit til de andre spillerne, sa Hareide.

Dette var første gang på 14 år at det ble spilt Champions League-kamp på svensk jord.

Neste match i gruppe A er borte mot Atlético Madrid. Spanjolene vant 1-0 hjemme mot Juventus onsdag kveld. Alle lagene i gruppa står med tre poeng etter to kamper.

KAMPENS SPILLER:  Markus Rosenberg (til høyre). FOTO: NTB SCANPIX
KAMPENS SPILLER: Markus Rosenberg (til høyre). FOTO: NTB SCANPIX Vis mer