Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide møtte Viking i går

- Et veldig fint møte, sier han.

TIL VIKING?: - — Det var et veldig fint møte, sier Hareide om kontakten han i går hadde med Viking om den ledige trenerjobben. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TIL VIKING?: - — Det var et veldig fint møte, sier Hareide om kontakten han i går hadde med Viking om den ledige trenerjobben. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): Åge Hareide satt i går i samtaler med Viking om trenerjobben i klubben.

Det bekreftet klubbens sportsdirektør Egil Østenstad overfor Dagbladet seint i går kveld.

— Jeg kan bekrefte at vi har møtt Åge i dag. Men jeg vil ikke si noe om hvor eller når på dagen vi møtte ham, sa Østenstad.

Viking innkalte til pressekonferanse i går, for å fortelle at Uwe Röslers tid som trener i klubben var over. Samtidig bekreftet sportsdirektør Østenstad at klubben hadde identifisert flere aktuelle kandidater til å ta over, og at de hadde fått positiv respons.

Tidligere landslagstrener Hareide er i utgangspunktet altså bare én av flere kandidater, men han seiler nå opp som soleklar favoritt til å ta over Stavanger-laget.

— Hvilke kvaliteter er det dere mener Hareide besitter, som gjør han interessant som trener?

— Jeg kan si det jeg tidligere har sagt — at vi ser etter en trener som har kunnskap om eliteserien, og som er tydelig og bestemt i forhold til spille- og lederstil. Der oppfyller Åge kravene.

— Har dere møtt noen av deandre kandidatene også?

— Det er mulig vi skal snakke med noen av de andre også.

— Hvor mange kandidater dreier det seg om?

— Det vil jeg ikke gå inn på. Jeg kan si at det er mer enn én, men ikke ekstremt mange.

Jonevret linket

Tidligere har Moldes trener Kjell Jonevret blitt linket til Viking, og svensken som gjorde suksess som spiller i klubben på slutten av 80-tallet har sagt at han vil vurdere å bli trener i Viking i framtida.

Østenstad vil imidlertid ikke si noe om Jonevret er en av kandidatene.

— Det er naturlig at hans navn er linket med oss, men han er under kontrakt med Molde, sier sportsdirektøren.

Etter at Rösler og Viking ble enige om å skille lag, er det assistenttrener Roger Nilsen som overtar treneransvaret ut november.Spillerne har fri i desember før de starter opp igjen med den nye treneren i januar.

Droppet gamlelaget

Hareide takket mandag nei til Helsingborg, og han har fortsatt et tilbud fra Örgryte, som han rykket ned med i høst.

56-åringen skal ha frist med å svare Gøteborg-laget i morgen.

Grunnen til at han har kjøpt seg tid, er for å se om det dukker opp tilbud fra andre klubber. Det tilbudet har nå dukket opp, fra Viking.

— Det var et veldig fint møte. Jeg ble orientert om klubben, og vi fikk snakket gjennom en del ting, sier Hareide til Rogalands Avis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media