Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide ny Sverige-trener?

Den svenske avisen Dagens Nyheter foreslår Åge Hareide som Sveriges nye landslagstrener. Den jobben tar RBK-treneren mer enn gjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Absolutt. Jeg ville ikke nølt et øyeblikk om jeg fikk en forespørsel, sier Åge Hareide til avisen.

I forbindelse med denne ukens landslagssamling avslørte Tommy Söderberg at han gir seg som trener for Sverige etter EM i Portugal neste sommer. I den forbindelse foreslo en kommentator i DN Åge Hareide som ny trener.

- Det er svært smigrende å bli nevnt i en slik sammenheng. Sverige er historisk sett en av de virkelig store fotballnasjonene i Europa og det skulle være en stor ære å få lede landslaget, sier Hareide.

På spørsmål om hvem han ville trent av Norge og Sverige, svarer Rosenborg-treneren følgende:

- Sverige føles som en større utfordring.

- Jeg ville vært meget interessert om jeg fikk en forespørsel. Problemet er at jeg har kontrakt med Rosenborg til og med 2005. Men det skulle gå an å løse, svarer han på spørsmål om han virkelig vil ha jobben.

Hareide har mye erfaring fra svensk fotball. På slutten av 1990-tallet trente han Helsingborg til gull i Allsvenskan og seier den svenske cupen.

(NTB)