Hareide og Berget i storform i Glasgow: - Jobben hans er å gi meg massasje

Før Celtic-kampen.

GOD STEMNING: Det var god stemning da Malmö-sjef Åge Hareide og Jo Inge Berget møtte pressen på Celtic Park i kveld i forbindelse med morgendagens kamp mot Ronny Deilas Celtic. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
GOD STEMNING: Det var god stemning da Malmö-sjef Åge Hareide og Jo Inge Berget møtte pressen på Celtic Park i kveld i forbindelse med morgendagens kamp mot Ronny Deilas Celtic. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

GLASGOW (Dagbladet): En offensiv Ronny Deila var i godt humør da han møtte pressen i ettermiddag i forbindelse med morgendagens Champions League-playoff mellom Celtic og Malmö.

Noen timer seinere var det Åge Hareides tur, og Malmö-sjefen var ikke akkurat i dårlig humør han heller. 61-åringen gliste fra øre til øre da han satte seg ned foran den norsk-svensk-skotske presseflokken.

Da den tidligere norske landslagssjefen fikk spørsmål om den norske trenerduellen, ble han riktignok alvorlig - i hvert fall for noen minutter.

Fornøyde med uavgjort - Dette er en ikke kamp mellom to norske trenere. Det er en kamp mellom Sverige og Skottland. Det er ingen prestisje mellom Ronny og meg. Han har årene foran seg, jeg har årene bak meg. Det handler om å være profesjonell for min del, sier han.

- Er dere skuffa om kampen i morgen ender uavgjort?

- Nei, nei, vi er veldig fornøyde med uavgjort i morgen. Det er riktignok vanskelig å si hvem som er favoritter. Celtic er nok favoritter i morgen, og så får vi se etter den første kampen hvilket lag som er favoritt over begge kampene.

- Hvem mener du er den beste norske treneren?

- Den beste norske treneren er vanskelig å finne. Du må kanskje se på de to hjemme, og da tenker jeg på Egil Olsen og Nils Arne Eggen. Merittene deres snakker for seg.

- Hva med den beste aktive norske treneren?

- Jeg vet ikke, svarer Hareide med et glis.

Imponert av Deila Malmö-sjefen er uansett svært imponert av hva Ronny Deila har fått til i skotsk fotball.

- Ronny har gjort mye på kort tid. Han har lært mye, og han var en god spiller også. Først var han assistent i Godset, seinere vant han serien. Det var en stor prestasjon i Norge.

- Å komme til en klubb på denne størrelsen er mye tøffere enn folk tror. Det vet Ronny selv. Man får ikke mye tid til å bygge laget. Alle er utålmodige. Her handler det bare om å vinne. Å komme hit som norsk trener er en tøff utfordring, men han har gjort det bra, sier han.

Hareide fortalte videre at han forventer seg et aggressivt Celtic-lag fra start i morgen. Så viste både 61-åringen og Jo Inge Berget gode humoristiske takter:

Da Berget fikk spørsmål om hvorfor han løper mer nå enn før, gliste Hareide, tok seg til haka og svarte «the beard» (skjegget), som hadde vært et tema også tidligere på pressekonferansen.

Massasjeklar Berget har nemlig lagt an et relativt voksent skjegg de siste månedene. Også den tidligere Molde- og Godset-spilleren fikk presseflokken til å le.

Da Hareide fikk spørsmål om hvilken rolle den suspenderte stjernespissen Markus Rosenberg vil ha i laget i morgen, tok nemlig Berget ordet.

- Han skal gi meg massasje, svarte han, og fikk sjefen til å bryte ut i latter.

Hareide forsøkte også å sette ting i perspektiv. Han ledet Malmö til både seriegull og Champions League i fjor, og kan gjøre det samme i år, men kunne gjort noe helt annet enn å være fotballtrener.

- Jeg kunne vært pensjonist, jeg kunne fisket, sier han - men Hareide trives sannsynligvis langt bedre der han er nå.

• Celtic-Malmö spilles klokka 20.45 norsk tid i morgen. Kampen sendes på Viasat 4. Returkampen går tirsdag neste uke.

MASSØR? Markus Rosenberg er suspendert i morgen, men er med Malmö-troppen til Glasgow. Jo Inge Berget mener han bør få en massasje av stjernespissen. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix
MASSØR? Markus Rosenberg er suspendert i morgen, men er med Malmö-troppen til Glasgow. Jo Inge Berget mener han bør få en massasje av stjernespissen. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix Vis mer