<strong>VIDERE:</strong> Åge Hareide og Danmark har tatt seg videre fra gruppespillet og skal spille åttedelsfinale. Action Images / Kai Pfaffenbach
VIDERE: Åge Hareide og Danmark har tatt seg videre fra gruppespillet og skal spille åttedelsfinale. Action Images / Kai Pfaffenbach Vis mer

Danmark i fotball-VM

Hareide og Danmark videre

Danmark - Frankrike ble den første målløse kampen i VM. Kampen ble avsluttet med en massiv pipekonsert og slakt fra Drillo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Danmark - Frankrike 0-0 (0-0)

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Åge Hareide og Danmark er videre til åttedelsfinalene i fotball-VM.

Peru tok en tidlig ledelse i den andre kampen, og la etter hvert på til 2-0. Da kunne Danmark gå videre selv med tap. Hverken danskene eller Frankrikes stjernegalleri var spesielt interessert i å angripe, og til slutt endte det med den første målløse kampen i årets VM.

Hareide var fornøyd med hvordan hans spillere opptrådte mot franskmennene:

- For meg er det viktigste laget og spillerne. Jeg har sagt at vi hele tiden har hatt et mål om å komme oss videre. Det er en vanskelig pulje, en av de vanskeligste når du ser på rankingen. For laget er det fantastisk fint å ta seg videre til åttedelsfinalen. De er veldig disiplinerte og ofrer seg for hverandre slik at vi skal gå videre.

VMs første kamp som sluttet 0-0, og kanskje VMs verste kamp. Noen som peip og noen gikk før tiden. Hva syns du om det?

- Vi behøvde bare ett poeng i kampen i dag. Vi spilte på resultatet i dag, sier Hareide.

VM-STUDIO: Tidligere Frankrike-proff og landslagsspiss Thorstein Helstad mener at folket i Frankrike har snudd seg mot laget, i forkant av kampen mot Danmark. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Eriksen ropte på straffe

Samtidig som Danmark og Frankrike fremdeles følte litt på hverandre og forsøkte å finne en vei gjennom motstanderens forsvar, tok Peru ledelsen.

Det visste antakeligvis spillerne lite om, og sjansene ble gradvis større og større. Etter et kvarter forsøkte Olivier Giroud seg, men avslutningen gikk i sneglefart mot krysset.

Like før halvtimen var spilt fikk Danmark sin største mulighet. Christian Eriksen kom på et sugende løp, men var akkurat for seint ute til å få lirket inn ballen. Etterpå ropte midtbanespilleren på straffespark. Også Åge Hareide oppsøkte fjerdedommeren, men reprisene viste at verken han eller Eriksen hadde en spesielt god sak.

Kjempebom

Det var en jevnspilt første omgang, der ingen av lagene framsto spesielt dominant. Verken Danmark eller Frankrike var på en spesielt desperat poengjakt, men mot slutten av omgangen var franskmennene nære ved et par anledninger.

Først smelte Ousmane Dembélé til fra distanse, men ballen snek seg en meter utenfor Kasper Schmeichels bur. For 20 år siden spilte hans far, Peter, i en avgjørende gruppespillskamp mot Frankrike.

(Kampen ble riktignok spilt 24. juni 1998, og ikke 26. juni).

Like før pause burde kanskje Giroud gitt Frankrike ledelsen. Antoine Griezmann la igjen til angrepskollegaen, men han blåste den over fra 11 meters hold. Giroud har scoret de tre siste målene for Frankrike mot Danmark, men lykkes ikke denne gangen.

Eriksen-sjanser

Fem minutter etter pause gikk Peru opp til 2-0, og kort tid etter kunne man høre jubel blant den danske fansen.

Eriksen hadde ingen imponerende førsteomgang for Danmark, og den vanligvis så ballsikre midtbanespilleren, var den som ga bort ballen flest ganger til motstanderen.

I tillegg til en vanligvis presis pasningsfot, har Danmarks midtbanemaestro også et dødelig skuddbein. Ti minutter etter pause banket han til på frispark, og Steve Mandanda måtte gi en retur. Den klarte han akkurat å hente inn selv, like foran et dansk bein.

Kort tid etter banket Eriksen til på volley, men ballen gikk en liten meter utenfor.

Kritisk Drillo

Frankrike har begynt å gjøre det til en vane å gå videre fra gruppespill med 0-0. I VM i 2014 avsluttet de gruppespillet med 0-0 mot Ecuador. I EM i 2016 gjorde de det samme mot Sveits. Mot Danmark gjentok bedriften seg.

Begge lag hadde noen mindre sjanser i den andre halvdelen av andreomgang, men lagene virket aldri spesielt interessert i å gå for seieren.

- Det er 22 spillere som står dønn stille, oppsummerte Egil «Drillo» Olsen, som var NRKs kommentator for dagen.

Han fortsatte slakten av oppvisningen:

- Dette er det blekeste franske landslaget noensinne.

- Pinlig.

- En trist forestilling.

Mot slutten av kampen blåste så å si hele stadion, minus danskene, ut i en massiv pipekonsert mot fotballen de ble servert.

Fornøyd Schmeichel

De danske spillerne brydde seg derimot ikke så mye om at det ikke ble mål, og var først og fremst fornøyd med å være videre.

- Det var en hard kamp. Kampplanen er solid, og fungerer meget godt. Det er vel dette som kalles en «professional job», sa kasper Schmeichel etter kampen.

Hva tenker om å møte Kroatia i neste runde?

- Det blir en meget tøff kamp, men vi er solide og trenger bare å score litt flere mål.

Også Hareide tror Kroatia kan bli en tøff nøtt å knekke.

- De er veldig gode. Gode spillere og et godt lag. De kan overraske mange, vi har sett det i starten av turneringen. Vi har hatt scouter ute og kikket på Kroatia, de ser sterke ut.

Hvem Danmark og Frankrike møter i åttedelsfinalene er foreløpig ikke avgjort. Seinere i kveld skal gruppe D avgjøres, og da blir også motstanderne klare. Det er likevel høyst sannsynlig at Danmark møter Kroatia, mens Frankrike enten får Argentina, Island eller Nigeria. Svaret kommer rundt kl. 22 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer