Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide og Malmö er seriemester

Avgjort i kveld.

GULL: I kveld ble det klart at Åge Hareide har ført Malmö til seriegull denne sesongen. Det ble avgjort etter seier mot AIK i kveld.
Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
GULL: I kveld ble det klart at Åge Hareide har ført Malmö til seriegull denne sesongen. Det ble avgjort etter seier mot AIK i kveld. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Vis mer

Åge Hareide kunne juble da Malmö sikret gullet i Allsvenskan tre runder før slutt etter 3-2-seier borte mot AIK søndag.

Gullet betyr at Malmö blir den første klubben til å forsvare tittelen som ligamester i Sverige siden Djurgården klarte det i 2003. Siden den gang har seks forskjellige klubber vunnet Allsvenskan.

Skulle Hareide sikre seriegullet allerede i den 27. runden, måtte også resultatene i de andre kampene gå Malmös vei.

Norrköping og Örebro var virkelig behjelpelig mot Hareides klubb da de knuste skåneklubbens utfordrere IFK Göteborg (3-0) og Elfsborg (5-1). Selv gjorde Hareides mannskap jobben mot AIK.

Gjorde jobben Isaac Kiese Thelin sendte seriemesteren i ledelsen med en heading etter 39 minutter.

Seks minutter etter pause doblet Magnus Eriksson til 2-0.

AIKs Nabil Bahoui sørget for at nervene til de over 2000 tilreisende Malmö-supporterne gikk i høyspent. Samme mann så ut til å utsette gullfesten da han utlignet til 2-2 fem minutter før slutt, men Marcus Rosenberg vil ikke se seg snytt for en fest søndag kveld.

Den viktige svensken, som ble sammenlignet med Zlatan Ibrahimovic av Hareide etter kampen mot Olympiakos onsdag, sendte gjestene tilbake i føringen nesten direkte fra avspark. Han fastsatte sluttresultatet til 3-2.

Gullguttene skal rett etter kampslutt ta fly til Malmö for å starte feiringen av tittelen.

Suksesshistorie Hareides resultater i den svenske klubben kan karakteriseres som en eneste stor suksesshistorie. 61-åringens karriere hadde i lang tid pekt nedover etter å ha fått mye kritikk som landslagstrener mellom 2004 og 2008.

I 2009 tok han over Viking, men klarte aldri å leve opp til forventningene. 14. juni 2012 tok han over Helsingborg i ett halvt år, før han i 2013 annonserte at han ville gi seg med fotball.

Likevel lot han seg friste da Malmö kom på banen før sesongen.

Videreførte Norlings arbeid Den tidligere landslagstreneren videreførte fundamentet den nåværende Brann-treneren Rikard Norling bygget opp og har kanskje til og med tatt den svenske klubben et steg videre ved å forsvare seriegullet.

I tillegg tok han tidligere i sesongen klubben til gruppespillet i mesterligaen, der MFF onsdag slo den greske seriemesteren Olympiakos 2-0.

Også tidligere har Hareide oppnådd store resultater i Sverige. Da han trente Helsingborg fra 1998 til 1999 vant han både cup- og ligagull med klubben. Søndag endte det hele med ny gulljubel for den norske treneren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling