Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide om Nicklas Bendtner

Hareide om Årst-kommentaren: - Han scoret ikke på alle sjanser han heller

Ole Martin Årst var usikker på om Nicklas Bendtner i det hele tatt har noe i et VM å gjøre. Men danskenes landslagssjef, Åge Hareide, har tro på 30-åringen.

HAR TRO PÅ BENDTNER: Åge Hareide har tro på Nicklas Bendtner til VM, selv om Ole Martin Årst ikke har det. Søndag tar han ut den endelige VM-troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR TRO PÅ BENDTNER: Åge Hareide har tro på Nicklas Bendtner til VM, selv om Ole Martin Årst ikke har det. Søndag tar han ut den endelige VM-troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Alexander Søderlund glitret i kampen mot Haugesund mandag, men det var Nicklas Bendtner, som sto over kampen på grunn av en liten skade, som fikk oppmerksomheten.

For etter hvert som Søderlund markerte seg mot Haugesund, ble det en diskusjon om den danske stjernespissen i TV 2s FotballXtra. Tidligere Tromsø- og Start-spiller Ole Martin Årst mente at det Bendtner har prestert denne sesongen, ikke har vært godt nok.

- Helt ærlig: Bendtner kommer ikke til å være et savn for Rosenborg sånn han har framstått i de første kampene. Jeg synes han har vært tam og uinspirert. At han har noe i VM å gjøre, kan jeg ikke skjønne, sa Årst.

Har tro på Bendtner

En som mener Bendtner har noe i et VM å gjøre, er Åge Hareide. Han har tatt ham ut i bruttotroppen til VM, og søndag - etter kampen mellom Rosenborg og Brann, kutter han den til den endelige troppen som drar til Russland. Så får tiden - og prestasjonene mot Brann - vise om Bendtner er der.

- Han har gjort det godt for oss, og når han har vært i troppen har han trent godt og vist kvaliteter på trening. Det Årst sier har sammenheng med at Rosenborg ikke har prestert optimalt, og da har det ikke blitt optimalt for Nicklas, heller, sier Hareide til Dagbladet.

Den danske landslagssjefen utdyper:

- Nicklas er best i 16-meteren, synes jeg. Jeg blander meg ikke inn i hvordan klubbene bruker spillerne, men når Nicklas blir spilt opp og matet rett, er han veldig farlig, for han har en høy treffsikkerhet, sier Hareide.

- Hva synes du om at han kommer med en slik uttalelse?

- Ole Martin har vært spiss selv, så han vet at man ikke kan score på alle sjanser. Det gjorde ikke han heller, flirer Hareide.

HEIA DANMARK: Åge Hareide leder Danmark i fotball-VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HEIA DANMARK: Åge Hareide leder Danmark i fotball-VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kjenner på spenningen

Bendtner måtte altså melde pass til oppgjøret mot Haugesund på grunn av skade, men Hareide holder seg solid oppdatert på hans tilstand. Dansken meldte selv allerede mandag at han ville være klar til storkampen mot Brann til helga.

Onsdag starter VM-forberedelsene for Hareide. 16. juni venter første kamp i mesterskapet, mot Peru. Danmark trakk ei drømmegruppe, der de møter nettopp Peru, Australia og Frankrike. Det er gode sjanser til å ta seg videre fra gruppespillet.

Hareide innrømmer at han begynner å kjenne på spenningen.

- Ja, jeg er jo alltid litt spent. Det er noe vi har ventet på lenge, og det nærmer seg fort, sier Hareide til Dagbladet.

- Hvordan blir det for deg, personlig, da?

- Det er jo det største å få være med på. Det er nok ikke noe som overgår det. Det blir spesielt, og helt nytt for meg også, sier Hareide.

PS! Rosenborgs Mike Jensen er også i Hareides bruttotropp til VM. Søndag kutter han den ned til de som skal få være med til VM i Russland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media