NATIONS LEAGUE: Åge Hareide under den første landslagskampen i Nations League i Aarhus, Danmark. Foto: Tim Goode / PA Photos
NATIONS LEAGUE: Åge Hareide under den første landslagskampen i Nations League i Aarhus, Danmark. Foto: Tim Goode / PA PhotosVis mer

Hareide uttaler seg om Bendtner

Hareide om Bendtner-anklage: - Voldsdømte kan ikke spille på landslaget

Hareide snakker ut om situasjonen etter landslagskampen mot Wales.

Søndag ettermiddag kom anklagen om at Nicklas Bendtner var involvert i en voldsepisode mot en taxisjåfør i København, natt til søndag. Samme dag spilte Danmark åpningskampen i det nye systemet Nations League, og det uten Bendtner i troppen. Han var ikke tatt ut denne gangen.

Skal det vise seg at Bendtner faktisk er involvert og blir tiltalt, vil det få alvorlige konsekvenser.

Tidligere landslagsspiller Flemming Povlsen mener dette er svært uheldig for fotballspillerens karriere.

- Det er nok nå. Vi vet ikke hvor vi er i saksforløpet, men det som er sikkert er at Bendtner er på et punkt i karrieren hvor han trenger positivitet rundt seg. Dette trekker ned negativt, sier han til danske Kanal 5.

Også Bendtners tidligere landslagskamerat Lars Jacobsen, er sjokkert over anklagelsene.

- Jeg er rystet på dansk fotball sine vegne, men også på Bendtner sine. Vi vet ikke eksakt hva som har skjedd ennå, men det er ikke bra, sier Jacobsen.

- Helt utenkelig

Åge Hareide og det danske landslaget har hatt en turbulent uke. Forberedelsene til Nations League har blitt påvirket av en konflikt mellom Det danske forbundet (DBU) og spillerne. Det er en avtale om sponsorer som er roten til problemet. Troppen møttes to dager før åpningskampen, og fikk ikke tid til en generalprøve som i utgangspunktet skulle være mot Slovakia onsdag. Der måtte vikarer steppe inn og spille kampen.

Til tross for konflikten, vant Hareides menn 2-0 mot Wales i første kamp. Et sterkt resultat hvor Christian Eriksen var toneangivende.

Etter kampen sa Hareide dette om Bendtners situasjon til danske Tipsbladet:

- Jeg kjenner ikke saken så godt, da jeg ikke har lest nyhetene. Til nå har alt dreid seg om Wales. Jeg må først få mer informasjon om dette, før jeg kan si noe om hans landslagssituasjon. Man må alltid belyse alle sidene av en sak, før man dømmer noen. Det er jeg også nødt til her.

Likevel slår Hareide fast at en voldsdømt ikke skal spille under ham, dersom det skulle vise seg at Bendtner blir tiltalt for vold.

- En voldsdømt skal ikke spille på landslaget. Det vil være helt utenkelig, dersom det går så langt, sier Hareide.

- Masse spekulasjoner

Dagbladet har vært i kontakt med sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

- Vi har fått informasjon om hendelsen, og akkurat nå må vi få mer fakta på bordet før vi kan uttale oss noe mer.

- Kan du bekrefte at det er Bendtner det gjelder?

- Det er masse spekulasjoner rundt dette. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om dette stemmer, sier Bjørnebye.

- Hvordan påvirker dette Rosenborg?

- Akkurat nå er det vårt ansvar å håndtere dette internt. Vi forsvarer Bendtner, sier Bjørnebye, som ikke vil kommentere saken noe ytterligere.

Dantaxi

Den danske avisa har snakket med kommunikasjonssjefen i Dantaxi, Rasmus Krochin. Det er han som bekrefter at en av deres sjåfører er blitt overfalt og at det er levert en anmeldelse på Nicklas Bendtner.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et alvorlig overfall på en av våre sjåfører i natt. Sjåføren ligger på operasjonsbordet med brukket kjeve, opplyser kommunikasjonssjef i Dantaxi, Rasmus Krochin.

Selv sa Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, dette til Dagbladet tidligere søndag:

- Vi er gjort kjent med at han var involvert i en episode i København natt til søndag. Vi jobber nå med å få fakta rundt saken, sier Dyrhaug.