Hareide om Danmark-ryktene: - Du må spørre dem

Har vært i møter om landslagsjobb.

(Dagbladet): Åge Hareide (62) og svenske Malmö bekreftet i dag at de skiller lag. Dermed blir Champions League-kampen mot Real Madrid neste tirsdag trenerens siste.

- Å forlate Malmö i sommer var ikke aktuelt. Jeg ville ha en hel sesong. Malmö klarer fint å finne en erstatter for meg. Jeg har vært i samtaler med noen og ba klubben være forberedt. Nå har jeg bestemt meg for å reise. Det er også greit for spillerne å vite hva som skjer, sier Hareide på en pressekonferanse rett over klokka 12.

Danmark-samtaler Nordmannen informerte klubben nylig om at han ikke vil lede laget neste sesong.

- Det er vanskelig å forlate en fin arbeidsplass og et sted som har fått en plass i hjertet mitt. Hva som blir min arbeidsgiver, kan jeg ikke si noe om. Det får de svare på selv, sier Hareide.

- Blir du dansk sjef? spør en dansk journalist i salen.

EKSTRABLADET: Faksimile fra Ekstra Bladet
EKSTRABLADET: Faksimile fra Ekstra Bladet Vis mer

- Det vet jeg ikke nå. Det kan jeg ikke svare på. Det må du spørre DBU (det danske fotballforbundet) om. Jeg kan ikke si noe før jeg er ferdig her etter Real Madrid-kampen, sier Hareide.

- Sannsynligvis er jeg en av de tre-fire kandidatene. Mer kan jeg ikke svare på. Du har alltid «en jobb på hånden». Hvis Danmark spør meg vil det være en ære. Jeg har vært i samtaler med dem, men det er en stund siden. Det er de som sitter på svarene, ikke jeg, sier Hareide.

Dansk oppstandelse Hareide ledet Malmö til seriegull for ett år siden og har hatt suksess med Champions League to sesonger på rad. Denne sesongen ble laget nummer fem i Allsvenskan.

Den norske suksesstreneren er koblet til den ledige jobben som dansk landslagssjef.

Og dansk presse feiret nærmest Hareides avgang i formiddag.

«Nu kommer han, Danmark», skriver Ekstra Bladet over hele nettsida.

«Kæmpe-favorit til at blive dansk landstræner: Nu stopper han i Malmö FF», skriver BT.

BT: Faksimile fra BT
BT: Faksimile fra BT Vis mer