<strong>INGEN KJENNSKAP:</strong> Åge Hareide (t.v.) var landslagstrener for Claus Lundekvam. Han kjenner ikke til landslagsspillere som kjøpte sex, slik Claus Lundekvam hevder i en ny bok. Foto: NTB Scanpix
INGEN KJENNSKAP: Åge Hareide (t.v.) var landslagstrener for Claus Lundekvam. Han kjenner ikke til landslagsspillere som kjøpte sex, slik Claus Lundekvam hevder i en ny bok. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hareide om Lundekvams sex-påstander: - Jeg syns det høres rart ut

Kjenner ikke til sex-historier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boka «Claus Lundekvam - En kamp til» har blitt en snakkis da deler av boka ble publisert i media i dag. Også svenskene har kastet seg på debatten om at Claus Lundekvam hevder han kjøpte sex da han var på turer med landslaget, og at han ikke var alene om det.

«Det skjedde på så godt som alle turer, med landslaget, med Brann, med Southampton, og jeg var langt fra alene om det. 25 unge gutter pluss trenere, støtteapparat og diverse mennesker fra administrasjonen - alle skjønner jo hvor ferden går etter at siste kamp på La Manga er spilt. Casino, strippeklubb, bordell», står det skrevet i et utdrag fra boka.

Malmö-trener Åge Hareide trente det norske landslaget fra 2003 til 2008. Han kjenner ikke igjen det som beskrives i boka.

- Det er helt nytt for meg. Det er vanskelig. Du er jo ikke i samme seng som han så du har jo aldri hundre prosent oversikt over hva spillerne gjør. Men det er iallfall noe som er helt nytt for meg, sier Hareide til svenske Expressen.

- Rart På spørsmål om han syns det høres rart ut, svarer Hareide:

- Jeg syns det høres rart ut. Med landslaget bor vi på et eget område, vi har en sikkerhetssjef med oss som stort sett har kontroll på alle som går ut og inn til hotellet. Spillerne er isolerte, men som spiller kommer du kanskje litt tidligere enn laget før samling og du reiser kanskje seinere. Vi er som i en hermetikkboks når vi er på en sånn samling. Vi har faste tider på alt, vi er stort sett sammen hele tiden. Det høres veldig rart ut, sier Hareide.

Malmö-treneren kjenner ikke til liknende historier fra tidligere landslagssamlinger.

- Nei, nei. Jeg vet også at Nils Johan Semb, min forgjenger, hadde vanskelig for å tenke at dette kunne skje når vi hadde dem inne, trener, spiller og sover. Om de har besøk av familien, spesielt for de som spiller utenlands. Det høres veldig rart ut, sier Hareide.

Ga 100 prosent Hareide forteller også at Claus Lundekvam ikke var noe «problembarn» som aktiv med flagget på brystet.

- Nei, han var ikke et problembarn. Han var en spiller som ga 100 prosent i hver landskamp, men vi kjente ikke til hans store problem utenfor banen. Ingen hadde noen anelse om det. Ha kom fra Southampton, stilte opp, ga 100 prosent og var en viktig og god midtstopper i landslaget.

Åge Hareide syns det er trist at Claus Lundekvam har slitt med så mye utenfor idretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer